SONGÜL KONAR

Çetin Otel’de düzenlenen toplantı, saat 14.30 sıralarında başladı.

“ADAY BELİRLEME SÜRECİ BAŞLADI”

Yerel seçimlere az bir zaman kaldığını ve çalışmaların devam ettiğinin altını çizerek, sözlerine başlayan Aksal, “Partimizin aday belirleme süreci başladı. Bu sürecin bir parçası da, temayüllerdir. Teşkilatlarımıza kimi belediye başkan adayı olarak, görmek istediklerini soruyoruz. Bu yıl ilk defa elektronik ortamda temayül yoklamasını yaptık. Partililerimiz, il merkezlerinde oylarını kullandı ve sonuçlar, genel başkanımızın önüne düştü. Almanya programımızın olması nedeniyle, temayül yoklamasına katılamadım. Ama Türkiye’de olsam dahi vekiller kendi bulundukları illerin temayülüne değil, başka illerin temayülüne katılabiliyor. Temayülden çıkan sonuçları bilmiyorum. Hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

“EDİRNE’NİN ADAYI, ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BELLİ OLACAK”

“AK Parti’nin adayı ne zaman belli olacak?” şeklindeki soruya cevap veren Fatma Aksal, şunları söyledi: “AK Parti olarak, adaylarımızı açıklamaya başladık. Geçen Cumartesi günü 40 ilin belediye başkan adayını açıkladık. Salı günü de, 21 ilimizin adayını açıklayacağız. Açıklanacak iller arasında şuanda, Edirne yok. Edirne’yle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İller tamamlandıktan sonra ilçe bazında açıklamalar yapılacak. Bizim ilçelerimizle ilgili de çalışmalar yapılıyor. Önümüzdeki hafta Edirne merkezin adayının belli olacağını düşünüyorum.”

“ÖNCELİĞİMİZ, BÖLGEMİZE HİZMETİN GELMESİDİR”

Aksal, sözlerini şöyle sürdürdü: “AK Parti’nin milletvekiliyim ve MKYK üyesiyim. Ben, Edirne ve ilçelerinin belediyelerini almak istiyorum. Bizim önceliğimiz, bölgemize hizmetin gelmesidir. Bu hizmette, AK Parti belediyeciliğiyle gelecektir. Bugün AK Partili İpsala Belediyesi’nin yaptıkları ortadadır. İnşallah bu hizmetlerin daha fazlasını biz, Keşan’da ve Edirne’de yapacağız. Edirne ve tüm ilçelerimizin belediyelerini alarak, AK Parti olarak, daha iyi yerlere taşıyacağımıza inanıyorum.”

“10 AYRI ANKET ŞİRKETİYLE ÇALIŞILIYOR”

Aday belirlemede yapılan anket çalışmaları hakkında da, değerlendirmelerde bulunan Fatma Aksal, “AK Parti, adayların belirlenmesi konusunda çok ciddi anketler yaptırıyor. Bize yakın anket şirketleriyle çalışmıyoruz. Çünkü derdimiz kendimizi kandırmak değil. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi en büyük anket, sandıktır. Biz, 10 ayrı anket şirketiyle çalışıyoruz ve çıkan sonuçlar çok fazla yanılmadı. Anket dışında farklı belirleme kriterlerimiz de var. Gerekli değerlendirmeler bir bütün olarak yapılacaktır. Şuan için Edirne’de ve Keşan’da adayımız ‘şu ya da bu’ diyemez.” şeklinde konuştu.

“ANKETLER PARTİ BAZINDAN ÇOK ADAY BAZINDA YAPILIYOR”

“Yapılan anketlerde, AK Parti’nin oy oranı nedir?” şeklindeki soruya cevap veren Aksal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Seçmen yerelde, şahsa bakarak oyunu kullanıyor. Geçen haftalarda yapılan bir ankette, seçmenlerin yaklaşık yüzde 74’ü aday, partiden daha önemlidir diyor. Oy yine bizim AK Parti’nin oyudur. Edirne’de oy oranımız, bizim istediğimiz seviyede değil. Gönlümüz çok yukarılarda olmasını istiyor. Anket çalışmaları, parti bazından çok aday bazında yapılıyor. Çünkü dinamikler çok farklı. Fakat çıkan anket sonuçları bizler açısından çok iyi. Bu seçimlerde umutluyuz ve iddialıyız.”

“GIDA İHTİSAS OSB ONAYLANDI”

Keşan’ın uzun zamandır beklediği ve yılan hikâyesine dönen Gıda İhtisas OSB hakkında da, konuşan Fatma Aksal, “Gıda İhtisas OSB sorunu bir türlü çözülemiyordu. Herkes bununla ilgili açıklamalarda bulundu. Ben elimde veriler olmadan çok fazla konuşmam. Ben aday olduğum gün, Gıda İhtisas OSB’nin çözüleceği yönünde söz vermiştim ve takip edeceğimi söylemiştim. Bugünde, Gıda İhtisas OSB onaylandı. Bakanlıktan yazımız geldi ve bundan sonra süreç devam edecektir. Valilik ve diğer işlemler devam edecek. Keşan’ın en büyük sorunu istihdamdır. Milletvekili olarak, beni en çok yoran konulardan biri istihdam ve iş istekleridir. Keşke iş arayan herkese, şurada başla deme lüksümüz olsa. Herkes memur olmak istiyor. Ama böyle bir durum olmuyor. Gıda İhtisas OSB’nin bölgenin istihdamına ve gelişimine çok büyük katkıları olacaktır.” şeklinde konuştu.

“PAŞAYİĞİT’TE, OSB İÇİN AYRILAN ALANIN TAHSİSİ YAPILDI”

Aksal, sözlerini şöyle tamamladı: “OSB’nin kurulacağı alanla ilgili mera sıkıntısı vardı. Ama orasının mera vasfını kaybettiğini görmekteyiz. İlgili bakanlıkla görüştüğümüzde, artık yaşanan sorunun çözüme kavuşturulmasını istedik. Bakanımızda, Keşan’ın projesinin onaylanmasını istedi ve gerekli imzalar atıldı. Paşayiğit Mahallesi’ndeki 1 milyon 401 bin 711,75 metrekarelik alan, Gıda İhtisas OSB için tahsisi yapıldı. Kısacası, Gıda İhtisas OSB’nin önü açılmış durumdadır. İnşallah güzel işler olacaktır. Keşan’a kurulacak OSB, tüm bölgeye hizmet verecektir. Keşan olarak, bunun meyvelerini alacağız.”