HABER MERKEZİ

Aşevi’nin her yıl Ramazan Ayı’nda ihtiyaç sahibi insanlara yemek dağıttığını ancak son 3 yıldır dağıtım yapmadığının altını çizen Aktaryıldız, şunları söyledi: “Aşevi olarak 20 yıl yemek dağıtımını yapmıştık. Her yıl yaklaşık 3 bin-3 bin 500 kişiye yemek dağıtımı yaptık. Bugüne kadar herhangi bir olumsuz durum yaşanmamıştı ancak, 3 yıl önce bir zehirlenme vakası yaşanmıştı. O gün yine 3 bin kişinin üzerinde insana yemek dağıttık ve çok az sayıda insan zehirlendi. Ama bu insanların neden zehirlendikleri belli değil. Bunun yanı sıra; zehirlenme vakası nedeniyle derneğimize 20 bin lira para cezası kesilmişti. Derneğimizin genel kurulunda, aşevinin bir daha yemek vermemesi yönünde karar alındı. Bizlerde genel kurulda üyelerimizin aldığı karara uyuyoruz. Bu çerçevede, bu yıl da yemek dağıtımı yapılmayacak.”

MAĞDUR OLANLAR YİNE İHTİYAÇ SAHİBİ İNSANLARDIR

Kerim Aktaryıldız sözlerine şöyle devam etti: “Bizler 3 yıl önce yaşanan zehirlenme vakasının komplo olduğunu düşünüyoruz. Aşevi olarak uzun zamandır verdiğimiz emek ve mücadele bir anda yok oldu gitti. Gerçek ihtiyaç sahibi insanlar yemek alamayacaklar ve bu komployu bize hazırlayanlar bunun vebalini ödeyeceklerdir. Burada mağdur olanlar yine ihtiyaç sahibi insanlardır.”

FAKİR-FUKARANIN HAYIR DUASINI ALDIK

Aktaryıldız sözlerini şöyle tamamladı: “Dernek olarak bugüne kadar yemek verdiğimiz fakir-fukaranın hayır duasını aldık. Bugüne kadar benim arkamda duran Keşan’daki tüm kurum ve kuruluşlara, belediye başkanımıza, kaymakamlarımıza, halkımıza teşekkür ederim. Haklarını bana helal etsinler. Ben hakkımı helal ediyorum.”