Göksel Aktaş, galericilerin bu önemli sektörün ikinci ayağını oluşturduğunu dile getirerek, “Bu güne kadar meslektaşlarım, gerek siyasilerin, gerekse bu sektördeki söz sahibi insanların değişik uygulamaları neticesinde bir türlü arzu ettiği imajı yakalayamadı.” dedi.

ÖNÜNE GEÇMEK İSTİYORUZ

Aktaş, özellikle farklı meslek gruplarından insanların ikinci el oto satışı yapmasına karşı olduklarını ifade ederek,“Bunun önüne geçmek istiyoruz. Bu işi birçok farklı meslek sahibi insanların yapıyor olması, toplum nezdinde gerekli itibarı görmememize neden oluyor. Örnek vermek gerekirse, yanlış anlaşılmasın ama herhangi bir öğretmen arkadaş arzu ettiği zaman ikinci el otomotiv ticareti yapabiliyor. Bakıyorsunuz bir sürü arabanın arkasında satılık yazıyor veya internet yoluyla satış yapılabiliyor. Yani doktoru, mühendisi, avukatı herkes bu işi çok kolay yapabiliyor. Bunun bir kritere oturması lazım. Belirli bir sistem üzerinde hareket edilmesi lazım.”  diye konuştu.

MALİ AÇIDAN ESNAF STATÜMÜZ BİLE YOK

Aktaş, son olarak şunları söyledi: “İşin garibi bu kadar önemli bir mesleği icra etmemize rağmen kanun nezdinde, mali açıdan esnaf statümüz bile yok. Bir konfeksiyoncu arkadaşımızın kamu kuruluşları karşısında gördüğü itibarı bizler görmüyoruz. Bunun en önemli sebebi bu mesleğin sahipsiz olması. Bu böyle olmamalı, buna son vermemiz lazım.”