Yenimuhacir eski belediye başkanı İrfan Alabak’ın açıklamasıyla başlayan tartışma sürüyor. Alabak, bu kez de, ilk açıklamasında yer alan iddialar üzerine Yenimuhacir Belediye Başkanı Recep Ordu’nun yaptığı açıklamaya yanıt verdi.

27 Nisan 2013 tarihinde,  basın mensuplarıyla tesadüfen karşılaşmaları ve kendisine soru yöneltilmesi üzerine açıklamalarda bulunduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Alabak,  Recep Ordu’nun ise, “Beceriksiz yöneticilerin seçtiği; inkarcı, göz ardı etme, yapılanları kendisine maletme ve günah keçisi arama yöntemini seçtiğini” ileri sürdü.

İrfan Alabak, dün gazetemize yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

İrfan Alabak olarak on yıl görev yaptığım Yenimuhacir Belediyesinde hangi projeleri başlayıp bitirdiğim sorulmakta, hatta hiçbir projeyi başlayıp bitirmediğim yazının ilerleyen bölümlerinde İiddia edilmektedir.

Recep Bey, İrfan Alabak’ın Yenimuhacir’e kazandırdığı projeli yatırımlar, Yenimuhacir Belediyesine kilit vurulmasını önlemiştir.

Bu hususu sen görsen de görmesen de Yenimuhacir Halkı bildiği gibi bütün yöremiz insanı da takdir etmektedir.

Sayın Başkan TOKİ ile ilgili hususları dile getiriyor. Ben kendisine bu konuda ilgili açıklamaları 26 Ekim 2009 Tarihli yerel basında yapmıştım. Recep Bey unutmuş. Hatırlatmakta fayda var.

Sayın Başkan idari ve Belediye projesi nedir? Bu kavramları ayıramıyor. Diğer çalışmalarında da bunları gözlemliyoruz. Ayıramaz çünkü bu bir eğitim işidir.

Sayın Başkan tarafımdan Toplu Konuta tahsis edilen bu alana neden kafayı takıyorsun?

Bu alanı 49 yıllığına kiralamaya hazırlananlar içinde sende mi varsın? Fen Lisesi ile övünüyorsun. Böyle özel ve güzel yerde dar gelirli, işçi, memur ve emeklinin konut sahibi olmasını neden içine sindiremiyorsun?

Hiç korkma burada yaşayan insanlar Asya ve Afrika’nın geri kalmış bölgelerinden gelen mülteciler değildir. Onlar oturup kalkmasını ve kendilerini korumasını çok iyi bilirler. Sayın Başkan burada yaşayan insan sayısı kadar merkezi bütçeden pay aldığını, bu insanların Belediyenin kapısına kilit vurdurmadığını bil. Bu gün koltuğunda rahat oturuyorsan bu insanlara minnet borcun vardır.

Sayın Başkan TOKİ açıklamalarında çok çelişkiye düşüyor. Kanalizasyon projesine TOKİ’yi dahil etmediğimi iddia ediyor. Oysa biz kanalizasyon projesini geliştirirken o zaman TOKİ orada yoktu daha sonra inşa edildi.

TOKİ inşaa edilince ana hatta birbuçuk kilometrelik ek bir bağlantının gündeme geldiğini Beldemiz halihazırının güncellenmesi için planlamanın yapıldığını İller Bankası Genel Müdürlüğünün Harita Daire Başkanlığında ihale edilmesi için sıra beklediğini, me sularına ilave olarak üç derin kuyunun bağlantı projesinin mevcut olduğunu, İlçe Belediye Başkanımız Sayın Opr.Dr. Mehmet Özcan’ın da katıldığı görev devir teslim töreninde İfade etmedim mi?

Yine o ortamda kısaca belediyenin ekonomik yapısını ifade ettiğimi ben çok iyi hatırlıyorum. Sen de görevi teslim aldıktan sora 13 Nisan 2009 tarihli yerel basında “Temiz bir belde teslim aldığını” borcu kapatacak kadar paranın olduğunu beyan eden Recep Ordu sen değil misin?

Sayın Başkanının taş döşeme iddiasında matamatiksel olarak bir orantılama eksikliği görülüyor. Bu hususta İrfan Alabak tarafında yapılan ve gerçekleştirilen çalışmaların projeleri Fen biriminin arşivinde vardır.

Kendi yaptıklarını da mezurayı alıp ölçtürürsen orantı eksikliğini görürsün.

Yenimuhacir Halkı senden İrfan Alabak döneminde gördüğü , Yenimuhacir Belediyesine kilit vurdurtmayacak tarzda projeli hizmetler bekler. 50 aydan beri yapılmayanları 10 ayda mı yapacaksın?

Sayın Başkan; beyanlarında övündüğün “Mezarlık temizliği - Dere açımı - Büz ile menfez yapımı - Bazı alanlarda düzenleme yapılması - Beceri kurslarının açılması”na benzer çalışmaları artık Köy Muhtarlarımız bunları en güzel şekli ile Köy ve Mahallelerine kazandırıyor.

Sayın Başkan sen istediğin kadar örtbas etmeye çalışsan da Yenimuhacir’e gelen misafirlere İrfan Alabak döneminde kazandırılan Projeli yatırımlar "hoş geldin" demeye devam edecektir. Bunlar; Toplu Konut, Yenimuhacir’i aydınlatan elektrik alt yapısı, Üzerinden geçilen köprüler, İçilen suyun alt yapısı ve senin de üzerinde yürüdüğün taş yollardır.                                                 ,

Sayın Başkan beldenin girişine diktiğin o ucubenin yazısını yazdırıp üzerine bayrağı diktirmeye inşallah 10 aylık süreç yeter.

Uyarıların nazarı dikkate alınacağını umuyor, kamuoyunun da dikkatlerine arz ediyorum.”