Vatan Partisi Keşan İlçe Başkanı Çetin Alabak, İstanbul’da yaşanan terör saldırısıyla ilgili yaptığı açıklamada, saldırıyı şiddetle kınadı. Saldırıda ABD (Amerika Birleşik Devletleri)  parmağına dikkat çeken Alabak, “Ülkemiz içte ve dışta ABD ve piyonlarına karşı vatan savaşı vermektedir. PKK hendeklere gömülmüş, FETÖ çetesinin kalkışmasını ordumuz ve milletimiz bastırmış, tasfiye etmiş, Ülkemiz Suriye’de ABD-İsrail koridoruna müdahale etmiş, yobaz terör örgütüne karşı mücadele etmekte, bölge ülkeleri ile işbirliği çalışmaları güçlenmektedir. Türkiye’nin AB ve NATO üyeliğinden giderek uzaklaşan tutumu, Avrasya ülkeleri ile yapılan işbirliği girişimleri batı ülkelerini rahatsız etmiştir. Ülkemizin bağımsızlığı ve milletimizin birliği adına yapılan bu savaşı sekteye uğratmak için ABD piyonlarını İstanbul’da yine kahpece bir saldırıda kullanmıştır.” dedi.

ÜLKEMIZ, EMPERYALIZMİN BÖLGE PLANLARINA KARŞI VATAN SAVAŞINDADIR

Terör örgütü PKK’ya yasallık statüsünün verilemeyeceğini savunan Alabak, şunları söyledi:

“Bu saldırıda yitirdiğimiz güvenlik görevlilerimizi ve yurttaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Bu saldırı ile milletçe bir kez daha teröre ve emperyalizme karşı bilenmiş olarak mücadeleyi yükseltiyoruz.

Ülkemiz emperyalizmin bölge planlarına karşı vatan savaşındadır. Bunun bilincinde olmayan siyasal anlayışların terörü yenmeleri mümkün değildir. Bölgemizde yaşanan bu yobaz ve bölücü terörü sonlandırmak için bölge ülkeleri ile işbirliği yapmamız kaçınılmazdır. Türkiye derhal Suriye ile doğrudan işbirliğine gitmelidir. ABD Suriye’ de yenilmektedir. Suriye ordusu emperyalist güdümlü terör örgütlerini Halep’ ten süpürmüştür. Suriye’nin vermiş olduğu bağımsızlık savaşının başarısı kaçınılmazdır.

 Terör örgütü PKK’nın yasal partisi HDP derhal kapatılmalıdır. Mecliste PKK istemiyoruz. Terör örgütüne yasallık statüsü verilemez.”

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

AK Parti iktidarı tarafından Meclisin yasama ve denetleme yetkisinin elinden alınmasının kabul edilemez olduğunu kaydeden Çetin Alabak, sözlerini şöyle tamamladı:

“Ülkemiz Fırat kalkanı harekatı ile emperyalist saldırganlığa karşı büyük bir mücadele veriyorken ve ekonomik krizden çıkış yolları ararken iktidarın başkanlık sistemini içeren anayasa değişikliği önerisini meclise sunması, Türkiye cephesini içerden hançerlemektir. Meclisin devre dışı bırakıldığı, sorumsuz Cumhurbaşkanlığı sisteminin öngörüldüğü bu Anayasa değişikliği teklifi başta meclisimiz ve milletimiz kabul etmeyecektir. Kurtuluş savaşı yıllarında bile Meclis kararı olmadan adım atılmazken AKP iktidarı tarafından Meclisin yasama ve denetleme yetkisinin elinden alınması kabul edilemez. Vatan Partisi olarak bu Anayasa değişikliğine izin vermeyeceğiz. Vakit kaybetmeden ülkemiz bunca sorunlarla boğuşuyorken iktidar partisi verdiği değişiklik teklifini derhal geri çekmelidir.”