GİZEM GÖRÜR

Saat 11.00 sıralarında başlayan açıklamaya İlçe Başkanı Çetin Alabak ve bazı partililer katıldı.

PTT binası önünde yapılan açıklama, İlçe Başkanı Alabak tarafından okundu.

HEM ULUSLARARASI ANLAŞMALARA HEM DE IRAK ANAYASASINA AYKIRIDIR

Çetin Alabak,“ABD’nin ikinci İsrail girişimine izin verilemez. 25 Eylül 2017 tarihinde yapılacağı ilan edilen Irak’ın kuzeyindeki sözde bağımsızlık referandumu, ABD emperyalizminin ve İsrail siyonizminin bölge devletlerine savaş ilanıdır. Üstelik sözde bağımsızlık referandumu hem uluslararası anlaşmalara hem de Irak anayasasına aykırıdır. 1991 yılında Irak’ın ABD tarafından işgaliyle kendisine alan bulan ve 2003 yılındaki işgalle Irak’ın kuzeyinde ‘bölgesel yönetim’ sıfatını alan Barzani yönetimi, PKK ile birlikte, ABD’nin Türkiye, Irak, İran ve Suriye’yi istikrarsızlaştırma ve bölme planının taşeronu konumundadırlar.” dedi.

KÜRTLER, ABD VE İSRAİL’İN MAŞASI ASLA OLMAZLAR

Alabak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Partimizin 30 yıldır ‘İkinci İsrail’ diye adlandırdığı sözde bağımsız Kürt devleti girişimi, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinden Akdeniz’e ulaşmayı hedefleyen Türkiye ve İran’ın toprak bütünlüğünü de hedef alan bir kukla devlet girişimidir. Bu girişim ABD ve İsrail’in sürekli kaybettikleri Ortadoğu coğrafyasında yeni bir mevzi kazanma, İsrail dışında yeni bir dayanak yaratma çabasıdır. Kurulmak istenen sözde bağımsız devlet, söylendiği gibi bir ‘Kürt’ devleti değildir. Türkiye ve İran’ın sınırlarında ikinci bir İsrail kurulmaktadır. Kürtler, ABD ve İsrail’in maşası asla olmazlar. ABD ve İsrail silahlarıyla kurulacak bir devlet Kürtlerin devleti olamaz.”

TBMM’ye çağrıda bulunan Çetin Alabak, Ankara’daki Erbil temsilciliği derhal kapatılmalı ve temsilciler sınır dışı edilmelidir. Barzani yönetiminin nefes borusu konumunda olan Habur Sınır Kapısı’nın, referandumdan vazgeçilmediği takdirde 3 gün içinde kapatılacağı Hükümet tarafından ilan edilmelidir. Barzani yönetiminin Türkiye üzerinden yaptığı petrol sevkiyatının referandumdan vazgeçilmediği takdirde 3 gün içinde durdurulacağı Hükümet tarafından ilan edilmelidir. Hükümet, TBMM’yi acilen toplantıya çağırmalı, TBMM söz konusu referandumu tanımayacağını ve Türkiye’nin milli güvenliği için her türlü tedbiri alacağını ilan etmelidir. Hükümet, Suriye yönetimi ile sorunlarını bir kenara bırakarak, Irak, İran ve Suriye hükümetleriyle bir araya gelerek bu girişimi durdurmak için her türlü seçeneği görüşmelidir. Türkiye’nin ulusal çıkarlarıyla hiçbir ilgisi olmayan ve ABD, İsrail, PKK ve Barzani’ye hizmet eden Adana’daki İncirlik üssü, ABD’nin kullanımına kapatılmalı ve Türk ordusunun denetimine verilmelidir.”

Alabak, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bugün buradan yukarıda belirttiğimiz taleplerimizi içeren mektubumuzu TBMM Başkanlığı’na gönderiyoruz. İl genelinde halktan topladığımız imzalarımız da bugün Edirne İl Başkanlığımızca meclisimize gönderilmektedir. TBMM derhal toplanarak yukarda sunduğumuz kararları hayata geçirmelidir. Söz konusu olan vatandır. ABD’nin ve İsrail’in bölge planlarına teslim edilemez.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ