DİSK Genel iş Sendikası Toplu Sözleşme Daire Başkanı Aladdin Öztürk, geçen cumartesi günü yaptığı açıklamada; 1 Mayıs İşçi Bayramı’yla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

1 Mayıs’ın her ülkede olduğu gibi ülkemizde de, en görkemli şekilde kutlanmaya çalışıldığını belirten Öztürk, “1 Mayıs İşçi Bayramı’nı halaylarla, coşkuyla kutlayacağız ve demokratik taleplerimizi her zaman olduğu gibi yine dile getireceğiz. Bayramı, ülkemizin her tarafında kutlamaya çalışacağız. Ayrıca, İstanbul Valisi, İstanbul Emniyet Müdürü’nün ne dediği bizi çok fazla ilgilendirmemektedir. Çünkü 1 Mayıs, işçi sınıfına aittir. Ve 1 Mayıs’ın nerede, ne şekilde kutlanacağının kararını da bizler veririz.” dedi.

“TAKSİM MEYDANI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

Basın mensuplarının, “1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanması yönünde sendikaların ısrarları söz konusu. Peki, neden Taksim’de ısrar ediliyor?” şeklindeki sorusuna cevap veren Aladdin Öztürk, söyle dedi: “1 Mayıs 1977 tarihinde Taksim’de yapılan kutlamalarda, 37 arkadaşımız katledildi. Dolayısıyla, Taksim Meydanı bizim için önemlidir. Yetkililere sormak lazım; 1 Mayıs’ı Taksim’de değil de, başka nerede kutlayacağız? Geçmiş yıllarda olduğu gibi kutlamalarımız Taksim’de olmaya devam edecektir.”

“1 MAYIS’I İŞÇİ SINIFIYLA MEYDANLARDA KUTLAMAYI AMAÇLIYORUZ”

 “Geçmiş dönemde, 1 Mayıs Taksim’de kutlanmak istendi. Ancak, kutlamalara müdahaleler yapıldı. Aynı durumla bu yıl da karşılaşabilir miyiz? şeklindeki soruya da cevap veren Öztürk sözlerini şöyle tamamladı: “Olayları provoke eden emniyet güçleridir. Onlar bizi rahat bıraksınlar ve ağız tadıyla 1 Mayıs’ı kutlayalım. Biz aynı olayların bu yıl yaşanmasını istemiyoruz. Ancak, bize engel olunmaya çalışırlarsa, sonuçlarına herkes katlanır. Biz, 1 Mayıs’ı tüm işçi sınıfıyla meydanlarda kutlamayı amaçlıyoruz.”