Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Keşan Belediye Başkanlığı aday adaylarından Aladdin Öztürk, adayın belirlenmesinin ardından yaptığı açıklamada, “Hepimiz açısından gergin, sıkıntılı ve yönetimsel zaaflarla dolu bir süreç yaşanmış olmasına rağmen Keşan’da CHP bu sınavı başarıyla ve daha da güçlenerek vermiştir. Bugün başka bir yerdeyiz, tutumlarımız ve tercihlerimiz buna uygun olmalı.” dedi.

Farklı düşüncelerin, sosyal demokrat bir partinin her zaman zenginliği olduğunu belirten Öztürk, yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Biz politik alanda etkin olmayı insani bir sorumluluk olarak kabullenmiş, politikayı, hayatı iyileştirici yönde bir araç olarak gören insanlarız. Geçmiş politik yaşamımızda aksi bir örnek gösterilemez.

Bizim eleştirilerimizin özünü belirleyen ideolojik bakış ve politik duruşlarımızdır. Eleştirilerimiz kişiselleştirmelerden, kariyer, koltuk, gelecek kaygı ve tutkularından arınmış olmalıdır. Eleştirilerimizin doğrultusu emekten, demokrasiden, sosyal adaletten yana olmalıdır. Uygulanacak yerel programlara ilişkin olmalıdır. Sosyal belediyecilik anlayışının neresinde olunduğuna ilişkin olmalıdır. Rantçılıktan, rüşvetçilikten, kayırmacılıktan, çıkar ilişkilerinden ne denli uzak durulduğuna, durulacağına ilişkin olmalıdır. İktidar partisinin neo liberal anlayışlarından farklarımız üzerine olmalıdır. Kişiler ve kişiliklerle bağ bu anlamda kurulmalıdır.

Sosyal demokrat bir partinin en önemli özelliği emekten, demokrasiden, özgürlüklerden ve sosyal adaletten yana olmaktır. Bu değerler kırmızı çizgilerimiz olmalıdır.

Şimdi yaşananlara bu doğrultuda bakmak ve tutum almak gerektiğini düşünüyorum.

Gergin, sıkıcı, kimilerimizi şaşırtan bir süreç yaşandı ve kararlar verildi. Şimdi seçilen adaylarımızla başarılı seçim sonuçlarına ulaşmak için mücadele edilmelidir.

Tüm güçlerimizi yolsuzluk batağında debelenen iktidara karşı birleştirme zamanıdır.

Bu aşamada uğranıldığı düşünülen haksızlık nedeniyle yanlış arayışlara yönelmenin emek ve demokrasi mücadelemize zarar vereceğini düşündüğümü belirtmek isterim.

Bu çerçevede üye bazında yapılacak ön seçimin dışında hiçbir arayışın içinde olmadım. Bu nedenle her türlü atamalara karşı olduğumu düşünsem de, parti kültürünü benimsemiş ve üyesi olmamın verdiği sorumlulukla çıkan karara saygılıyım.

Şimdi hesaplaşma zamanı değildir.

Partimizin başta Belediye Başkan adayı olmak üzere belirlenen bütün adaylar hepimizin ortak adayıdır.  Bu dönemde hizmet edecek tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Sosyal ve toplumcu belediyecilik anlayış ve deneylerimize ilişkin önerilerimiz olur, olacaktır. Bu yaklaşımlarımızın seçim öncesi ve sonrasında da takipçisi olacağımızı belirtmek isterim.

Önümüzdeki dönem Türkiye tarihinin en önemli zamanları yaşanacak. Bu yerel seçimler geçmiş dönemlerden çok daha anlamlı ve önemlidir.

Ya gericilik ve yolsuzluk ya da toplumsal ilerleme...

Bulunduğumuz yerlerin özelliklerini dikkate alarak, politik hattımızı, eylemimizi ve tercihlerimizi buna göre yapılandırmak zorundayız. Bu bizim halkımıza karşı sorumluluğumuzdur.

Kırgınlıkları, kızgınlıkları ve kimi ayrılıkları en azından ertelemenin zamanıdır.

Yerel seçimlerde alınacak başarılar, bizim de içinde olmamız gereken, demokrasi ve özgürlük güçlerine, gerici ve yolsuzluk savunucusu iktidarı geriletmenin, alaşağı etmenin yolunu açacaktır.

Bu iktidarın uygulamalarıyla, yolsuzluklarıyla, emek ve özgürlük düşmanlığıyla derdi olan herkesi, tüm halkımızı, tüm emek özgürlük ve adalet yanlılarını iktidar karşısında birlikte davranmaya çağırıyorum.

Şimdi; hep birlikte haksızlıklara adaletsizliklere ve kötülüklere karşı durma zamanıdır.”