Keşan Sebze Bakkal ve Manavlar Odası Başkanı İbrahim Aldanmaz, dün başlayan ve gece saat 22.00’den sabah 06.00’ya kadar sürecek içki satışı yasağı ile ilgili değerlendirmesinde, bu uygulamadan esnafın pek etkilenmeyeceğine inandığını ancak en sağlıklı sonuca, süreci 10-15 gün izleyerek ulaşacaklarını söyledi.

SATIŞLARDA ARTIŞ GÖRÜLEBİLİR

Saat 22.00’den sonra içki satışı yasağının başladığını bilen vatandaşların alışveriş yapacağı bakkal veya büfeye en uygun saatte gelip, kendisi için yeterli olacağına inandığı miktarda hatta yedekte bulunsun diye fazlasını da almaya çalışacağını söyleyen Aldanmaz, “Olaya bu açıdan bakarsak satışlarda bir azalma olmaz diye düşünüyorum” dedi.

CEZASI ÇOK AĞIR

Yasağa uymadığı tespit edileceklere 20 bin liradan başlayıp 100 bin liraya kadar para cezası uygulanacağını hatırlatan Aldanmaz,Bu ceza birçok esnaf arkadaşımızın üstesinden gelebileceği bir miktar değil. Sanırım bu konuda Keşan’daki ilgililer de yeterli duyarlılıkta olacaklardır. Bu önümüzdeki 10-15 günlük süreç bize bu uygulamanın ne getirip ne götürdüğünü gösterecek. Ondan sonra herkes ona göre bir yön çizecek” diye konuştu.

18 YAŞ ALTINA SATIŞLARA DA CEZA VAR

Çok uzun bir süredir 18 yaş altındaki çocuklara tütün ve içki satışı yasağı bulunduğunu ancak bu uygulamaya özellikle Keşan’ın malum bazı mahallelerinde geçilmediğine de dikkat çeken Aldanmaz, “Bu konuda henüz esnaf arkadaşlarımızdan da olumlu ya da olumsuz herhangi bir tepki almış değiliz. Herkes şu an için beklemede. Vatandaş içkisini zamanında almaya, esnaf da yasağın başladığı saatten sonra içki satmamaya başlayacak” şeklinde konuştu.

Aldanmaz, Keşan’da içki satış ruhsatı bulunan 600’e yakın işyerinin olduğunu söyledi.