Bahçeköy Muhtarı Ali Ceylan, dün yaptığı açıklamada, Birleşik Haziran Hareketi Keşan Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Hasan Karagöz’ün, 26 Ocak 2016 tarihli gazetemizde yer alan “Karagöz, ülke gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu” başlıklı haberde yer alan açıklamaları eleştirirken, bu açıklamalarda PKK terör örgütünün kollandığını ve halkın isyana teşvik edildiğini iddia etti. Ceylan, Karagöz’ün yaptığı açıklamada yer alan, devlete yönelik eleştirilerin yer aldığı sözlere dikkat çekti. Hasan Karagöz’ün bu sözler ile devletin terör estirdiğini, Kürt vatandaşlarını katlettiği, askeriyle, tankıyla polisiyle tüfeğiyle oradaki halkı katlettiğini belirttiğini aktaran Ali Ceylan, “Tam bir terör örgütü ağzıyla konuşuyor. Devletin burada verdiği mücadele; Güneydoğu’da Kürt vatandaşlarını katleden askerini, polisini, hakimini, savcısını, öğretmenini şehit eden dış kaynaklı terör örgütüne karşı verdiği mücadeledir. Devlet, halkını korumak için gerekli her türlü tedbiri almak zorundadır. Burada Karagöz’ün dediği gibi askerler; Diyarbakır Sur’da, Silopi’de, Cizre’de tanklar ve toplarla ev yıkmıyor. Devlet orada halkın güvenliğini sağlamak için gerekli olan tüm tedbirleri alıyor. Bu kişi, söylediklerinde PKK terör örgütünün sözcülüğünü yapar şekilde konuşuyor. Devletin orada katliam yaptığını söyleyip, terör örgütü PKK hakkında tek söz konuşmuyor.” dedi.

 “DEVLET KATLİAM YAPIYOR” NASIL BİR SÖZDÜR?

Devletin ve yaptıklarının eleştirilebileceğine, ancak eleştirilen konunun, devletin terörle mücadele olduğuna dikkat çeken Ceylan, devletin, Türk ya da Kürt bütün halkına gelebilecek olan bütün terör olaylarına karşı tedbir aldığını belirterek, Karagöz’ün yaptığı açıklamalar hakkında şunları söyledi; “Devletin orada bir katliam yaptığı gibi sözler, terör örgütünün ağzından çıkan kelimelerdir. O bölgede bulunan bütün halk boşaltılmıştır. İç savaştan bahsediliyor. Bir iç savaş nerede yaşanır? Halkın alamadığı hakları vardır. Onun mücadelesini verseler tamam. Ancak burada böyle bir şey söz konusu değildir. Orada ölenlerin hepsi teröristtir. Sivil halk bölgeyi zaten terk etmiş ve terör örgütünün yanında yer almamıştır. ‘Devlet Katliam yapıyor’ nasıl bir sözdür? Buraya giden polis, savcı, asker, hakim hepsi vatanını korumak için gitmiştir. Her gün şehitler veriyoruz. Bunların hepsi bizim insanımızdır. Nasıl böyle bir şey söyleyebilir. Ben bu adamın bu ülkenin vatandaşı olduğundan şüphe duyuyorum. Bu ülkenin vatandaşı olan bir kişi bunları söylemez. Kendisi Güneydoğu’da nereye gitmiş, nerede kalmış, ne görmüştür? Burada oturup koltuğun üzerinde ahkam kesmek kolaydır. Asker, polis şehit edilirken tek kelime etmemek ne kadar acı vericidir. Bunlarda hiç mi insanlık kalmamış? Kimse bu adama sesini çıkarmıyor.”

Açıklamanın devamında, Hasan Karagöz’ün, halkı isyana teşvik ettiğini iddia eden Ali Ceylan, ancak hiç kimsenin bu konuda bir şeyler söylemediğini belirterek, “Nedir, kimdir bu adam? Bu adam böyle bir kelimeyi kullanacak cesareti nereden buluyor? Bir de diktatör yazıyor ve totaliter rejime gidiyoruz diyor. Burası Türkiye Cumhuriyeti’dir herkes haddini bilsin. AK Parti’yi, Cumhurbaşkanı’nı, Bahçeli’yi, Kılıçdaroğlu’nu seversin veya sevmezsin, eleştirebilirsin ama bu milli bir konudur. Vatan-millet meselesidir.” diye konuştu.