Bahçeköy Muhtarı Ali Ceylan, dün yaptığı açıklamada geçen hafta sonu “Üç Başkent Buluşuyor” sloganıyla bu yıl 2.si düzenlenen ve İstanbul Feshane’de gerçekleştirilen KONEXPO Sanayi ve Kültür Etkinliği’ne, Bahçeköy Köy Kadınları Derneği olarak katıldıklarını belirterek, “Böyle bir etkinliğin tanınması, bilgi sahibi olunması ve yöresel ürünlerimizin tanıtılması anlamında çok yararlı oldu” dedi.

ÇOK İLGİ GÖRDÜK

Etkinliği kapsamında Tarihi Başkentlerden Konya, Edirne, İstanbul ve Karaman illerinin sanayi ve kültürel alanlarda İstanbul Feshane’de bir araya geldiğini ve tanıtımlarını yapma fırsatı bulduğunu kaydeden Ceylan,Biz de köyümüzden dernek üyesi 5 bayan ile katıldık. Standımız en çok ilgi gören ve beğeni toplayanlardan biri oldu. Sayın Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu ve Sağlık Bakanımız ve Milletvekilimiz Mehmet Müezzinoğlu da standımızı ziyaret ederek bizi onurlandırdı.” dedi.

BU YIL TANITTIK, ÖNÜMÜZDEKİ YIL SATACAĞIZ

Ceylan, etkinliğe katılmalarındaki amaçlarının öncelikli olarak festivali tanıma olduğunu ifade ederek, “Önümüzdeki yıl yine katılacağız ve bu seneki gibi olmayacak. Etkinliğe katılan kadınlarımız döndüklerinde köydeki diğer dernek üyelerine, etkinliğin tanıtımını ve orada ihtiyaç duyulan ürünleri anlatmaya başladılar bile. Özellikle ev tarhanası başta olmak üzere bizim birçok yöresel ürünümüz çok ilgi gördü. Bahçeköylü kadınlarımız önümüzdeki yıl için daha şimdiden planlamalara başladılar. Seneye katılacağımız etkinlikte yapacağımız tanıtımın yanı sıra satışa sunacağımız çok malımız olacak. Bu yıl tanıttık, önümüzdeki yıl satacağız.” şeklinde konuştu.