Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrencileri tarafından oluşturulan Fotoğrafçılık Topluluğu tarafından Keşan'a davet edilen Tarlabaşı Kayıp Şehir Foto Muhabiri Ali Öz, bugün söyleşiye katılacak.

Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek ve saat 13.30'da başlayacak fotoğraf sunumu ve söyleşiye, okul öğrencileri ile Keşan halkı da davet edildi.

Konuyla ilgili olarak, Keşan Ortopedik Engelliler Derneği Çocuk Parkı'nda halka duyuru amacıyla basın toplantısı yapıldı.

Saat 12.30 sıralarında başlayan toplantıya Topluluğun Akademik Danışmanı Aysun Atagan Çetin ve Fotoğrafçılık Topluluğu'nun bireyleri olan öğrenciler katıldı.

Öğrenciler görüşlerini şöyle dile getirdi:

İrem İş: Ali Öz ülkemizin çok kıymetli bir foto muhabiridir. Sosyal olaylara ve çevreye verdiği duyarlılığı tarafsız ve yorumsuz fotoğraflarla bizlere yansıtmıştır. Organizasyon için kendisiyle bizzat görüştüm. Sıcak kanlı bir insandı. Aramızda görmekten mutluluk duyacağız.”

Furkan Çetin: “Kendisi Tarla Başında 300 iş günü bulunmuş bir foto muhabiridir. Bizlere Tarla Başı'nda geçen hikayesini anlatması için sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Ali Yavuzer: “Böyle bir etkinlik yapmak istedik çünkü okulumuzda bini aşkın öğrenci var. Öğrencilerimiz de Keşan'daki sosyal faaliyetlerin eksikliğinden şikayetçi oluyorlar. Aslında öğrenci toplulukları sınav sonlarında yaparlar ama bizler de Keşan'a değer katmak amacıyla katkıda bulunmak istedik bu etkinlikle.”

Topluluğun akademik danışmanı Aysun Çetin: Keşan'da birçok sosyal faaliyet yapılıyor. Ancak, bu faaliyetlerin halka ve öğrencilere duyuru bazında eksiklik olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle etkinlik öğrenci halka sesimizi duyurmak için basın toplantısı düzenlemek istedik. Konum olarak Keşan'ın uzağındayız ancak Keşan'ın içerisindeyiz. Ünlü foto muhabirini davet ederek Keşan'a değer katmak istiyoruz. Etkinliğe halkımız da davetlidir. Keşan'a bir adım attık ve şimdi onların gelmesini bekliyoruz. Bu konuda sponsor olan Keşan Kaymazlar Et'e ve Keşan Bilgisayar'a da teşekkür ediyoruz.”

Ayşe Emre: “Ali Öz'ün fotoğraf sunumu ve söyleşisi yarın (Bugün) okulumuzun konferans salonunda yapılacak. Saat 13.30'da başlayacak. Öğrenci arkadaşlarımızı ve tüm Keşan halkını etkinliğimize davet ediyoruz.”