Keşan Ali Paşa Çarşısı’nın olağan genel kurultoplantısı geçen cumartesi günü yapıldı.

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve saat 14.30’da başlayan genel kurulda bu kez çoğunluk şartı aranmadı. 168 üyenin bulunduğu çarşının, genel kurulu her zamanki gibi yine gergin geçti.

Saygı duruşunda bulunulmasından sonra divan heyeti seçimine geçildi. İlk gerginlik burada yaşandı. Çarşı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Gökhan’ın önerdiği Salih Sezgin ile bir grup üye tarafından verilen önergeyle Hüseyin Akman, divan başkanlığı için yarıştı. Yapılan oylama sonucunda Sezgin 25, Akman ise 38 oy aldı. Yönetmelik gereği, divan katip üyeliğini ise başkan Nazmi Gökhan yaptı. Genel kurul başında verilen bir önergeyle, çarşı dışından bir adayın yönetici olarak belirlenmesi ve yönetim işinin profesyonelce yapılması önerisi gündeme alındı.  

Daha sonra gündem maddelerine devam edildi. Yönetim kurulu raporunu Nazmi Gökhan, bilanço ve gelir gider tablolarını Fatma Arda ve denetim kurulu raporunu ise Hasan Özen okuduktan sonra raporlar üzerinde görüşme yapıldı. Raporların ibrasının ardından seçime geçildi. Gökhan’ın adaylığının yanı sıra, genel kurul başında, gündeme alınan yönetimin profesyonelce yapılması önerildi. Yapılan oylamada çoğunlukla, yönetim için, Özel Evren Profesyonel Yapı Denetim Firması’na başvurulması kabul edildi. Nazmi Gökhan ise karara şerh koydu. Yapılan tartışmaların ardından genel kurul sona erdi.