Keşan Oto Galericiler Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uslu, dün yaptığı açıklamada, ikinci el araç alacakları yeni dolandırıcılık yöntemleri konusunda uyardı.

Otomobillerin günümüzde lüksten çok bir ihtiyaç haline geldiğini, buna paralel olarak da otomobil sahibi olmak isteyen herkesin bütçesine uygun bir araba satın almaya başladığını ifade eden Uslu, “Ülkemizde sıfır otomobillere ÖTV ve KDV gibi vergiler yüzünden çok az kişi sahip olabilirken, 2. el arabalara daha çok kişi rağbet gösteriyor. 2.el araba fiyatları marka ve modeline göre 4 bin TL’den başlıyor. Ancak 2. el araba almayı düşünen vatandaşlar, piyasada çok fazla dolandırıcı olması nedeniyle dikkatli olmamalılar. Bugünlerde 2. el araba satışında yeni bir dolandırıcılık yöntemi ortaya çıkmış durumda.” dedi.

PARANIZI ALMADAN SATIŞ SÖZLEŞMESİNİN ALTINA İMZANIZI ATMAYIN

Ali Uslu, 2. el araba satışında kullanılan yeni dolandırıcılık yönteminin İstanbul’da yaşanan bazı vakalar sonrası ortaya çıktığına dikkat çekerek, şunları söyledi: “Dolandırıcılar, 2. el araçlarını satın almak için anlaştıkları kurbanlarını kapanma saatine yakın notere götürüyor. Kendilerini polis, asker, doktor, şehit yakını gibi güven veren sıfatlarla tanıtan dolandırıcılar, ‘Sen satış sözleşmesini imzala paran hemen geliyor’ diye araç sahibini oyalıyor. Bu arada satış işlemleri için gerekli belge noter tarafından hazırlanıyor. Dolandırıcıya güvenen satıcı, noter kapanmadan işlem bitsin diye parasını almadan satış sözleşmesinin altına ‘Paramı tam ve eksiksiz aldım’ diye yazarak imzasını atıyor. Satış sözleşmesini ve aracın anahtarını alan dolandırıcı, tuvalete gitme, büfeden su ya da sigara alma gibi küçük bir bahaneyle noterden ayrılıyor ve araca binerek ortadan kayboluyor. Böylece dolandırıcılık gerçekleşmiş oluyor. İnsanların bir araba sahibi olmak için zar zor biriktirdiği, dişinden tırnağından artırdığı, çoluğunun çocuğunun riski olan paraya göz diken haysiyetsiz dolandırıcıların tuzağına düşmemek için, siz siz olun paranızı almadan satış sözleşmesinin altına imzanızı atmayın.”