HABER MERKEZİ

Alioğlu, ayrıca; 5 Şubat 2018 tarihindeki meclis toplantısında meclis üyelerince gündeme eklenmesi istenen ve meclisçe kabul edilen 6 maddeden 7 ve 8. maddeler ile ilgili olarak da sorularını sürdürdü.

Yüksel Alioğlu, konuyla ilgili olarak meclis toplantısı hakkında bilgi verdikten sonra şu soruları sordu.

Keşan TSO Aralık Gelir-Gider hesaplarının olduğu mizanı 29 Ocak 2018 tarihinde gerçekleşmesi gereken toplantı yeterli çoğunluk olmaması nedeniyle 5 Şubat 2018 tarihinde Keşan TSO meclis toplantısında görüşüldü. Ertelenen toplantı sonrası resmi dilekçeyle 30 Ocak 2018 tarihinde Keşan, Aralık ayı gelir-gider hesaplarında bazı gider kalemleriyle ilgili ayrıntılı bilgiyi Keşan TSO Muhasebe departmanı ve yönetim kurulunun bilgisi olmak kaydıyla yazılı olarak istedim. 5 Şubat 2018 tarihindeki meclis toplantısı öncesi incelemek amacıyla istediğim ancak 6 gün geçmesine rağmen mizanda belirtilen numaralı faturaların tarafıma verilmedi.

Toplantıya geçildiğinde sayın yönetim kurulu ve 10 meclis üyesinin imzalarıyla meclis başkanlığına gündemde bulunan 6 maddeye ilave edilmesi için 6 yeni gündem maddesi 3’te 1 çoğunlukla meclis başkanından istediler. Ve bu eklenen maddeler oylanarak kabul edilmiştir.

Ne acıdır ki, sayın yönetim kurulu başkanı her gün şeffaflıktan, demokrasiden odamızın herkese açık olduğundan bahsederek üyelerin istedikleri zaman odaya gelebileceklerini her seferinde ağzından düşürmediği 5 yıldızlı oda olduğumuzu söylerken öte yandan faturaların incelenmesine tahammül göstermiyor.

Mecliste öğrenemediğimiz bu faturalar ile ilgili bazı sorular sormak istiyorum.

1. Dilekçeyle verdiğimiz incelemek amacıyla mizanda belirtilen numaralı faturaların neden tarafımıza verilmediğini?

2. Verilmemesinin sebebi nedir?

3. Keşan TSO Meclis Başkanının bu faturaları inceleyememesinin sebebi nedir?

4. Gündeme ilave edilen maddelerin amacı nedir?

5. ‘Keşan Ticaret ve Sanayi Odasının Nisan 2018 ayında yapılacak olan Organ Seçimleri için Odamız Üyeleri ve Meclis Üyeleri tarafından yapılacak olan tüm taleplerin, (Meslek Grubu Listelerini isteme, Askı Listesi Sorma, Öğrenme, Talep Etme, Yetkili Sorma) İşlemlerinin yazılı dilekçeleri ile talep edilmesine, Meslek Grubu Seçim Listelerinin her üyenin yalnız kendi meslek grubuna ait listenin yazılı talebi halinde kendilerine verilmesinin görüşülmesine’ şeklinde eklenen 7. Maddeden amaçlanan nedir? 

6. Verdiğimiz dilekçeden sonra eklenen ‘Keşan Ticaret ve Sanayi Odasına ait Muhasebe ile ilgili her türlü bilgi ve belgenin sadece Meclis Toplantısı esnasında görüşülmesine, Bunun dışında Muhasebe ile ilgili her türlü bilgi ve evrakın aslı ya da fotokopisinin dışarıya verilmemesinin görüşülmesine’ şeklindeki 8. Maddenin kabul edilmesiyle bundan sonra hiçbir meclis üyesinin, oda üyesinin herhangi bir belgeyi inceleme hakkı elinden alınmıştır. Bu kabul edilen madde ile toplantı öncesi belgeler niye incelenemiyor? Bu maddeyle amaçlanan nedir?

2017 Aralık ayı mizanında istenen faturalardaki

7. İkram giderleri faturası niye verilememiştir

8. Yemek giderleri faturası niye verilememiştir

9. Kırtasiye Matbaa faturası niye verilememiştir

10. Alınan hediyelik eşya giderleri faturası niye verilememiştir

11. Fuar ve organizasyon Giderleri faturası niye verilememiştir

Bu soruların cevaplarını kamuoyunun ve üyelerimizin bilmesi gerekiyor.”