Sonay CAN

 

Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde iki yıldan beri İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yapan ve kısa süre önce Edirne İl Emniyet Müdürlüğü emrine Çocuk Şube Müdürü olarak atanan, 4. Sınıf Emniyet Müdürü Alptekin Özgen için, dün bir veda töreni düzenlendi.

Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen törende, Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, Özgen’e plaket takdim ederken yaptığı konuşmada, Özgen’in emniyet asayiş konularında, yaz-kış, sıcak-soğuk demeden ve mesai mefhumu gözetmeden görev yaptığını söyledi. Yıldız, şöyle dedi: “Kendisi, bir ekip anlayışı ile hatta bir devriye memuru gibi, Keşanımıza çok büyük hizmetlerde bulunmuştur. Çok özverili çalışmış, etkin görev ve operasyonlarda yer almıştır. Bu sayede Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü olağanüstü başarılara imza atmıştır. Sadece 2013 yılının değişik operasyonlarında, 19 milyon 175 bin Türk Lirası değerinde, 21 bin 755 adet gümrük kaçağı cep telefonları, 5 bin 347 kutu gümrük kaçağı ilaç maddeleri, 311 adet kürk, 20 kilo 701 gram eroin maddesi,  511 şişe kaçak viski, 29 şişe sahte içki, 405 gram bonzai tabir elden uyuşturucu madde elde edilmiştir. Yine 273 göçmen şahıs yakalanmış, bunlarla birlikte 2’si yabancı 23 suç organizatörü yakalanmış, bunlardan 17 şüpheli tutuklanmıştır.”

Ahmet Yıldız, Alptekin Özgen’in katıldığı 2014 yılı operasyonları hakkında da şu bilgileri verdi: “55 uyuşturucu şüphelisine yönelik operasyonda 29 kişi tutuklanmış, 4 şüpheliye de adli kontrol verilmiştir. Yine şantaj çetesine yönelik operasyonda, 5 tutuklama, 3 de adli kontrol gerçekleştirilmiştir. İlçemizde vuku bulan 3 kapkaç olayından 2’si çözüme kavuşturulmuştur. Tüm operasyonların içerisinde Alptekin Özgen müdürümüzün sevk ve idaresi vardır. Kendisine bundan sonraki görevlerinde ve özel hayatında, sağlık içerisinde başarılar diliyorum. Yeni görevi hayırlı ve uğurlu olsun. Biz kendisini çok sevdik. Keşan halkı da çok sevdi. Edirne’de gönül elçimiz olsun.”

Yıldız, konuşmasının ardından, Özgen’e başarılı çalışmalarından dolayı plaket takdim etti.