Özgen: “Fabrikanın tekrar faaliyete geçirilmesi milli meselemizdir”

HABER MERKEZİ

S.S. Alpullu Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulundan yapılan açıklamada, Alpullu Şeker Fabrikasının 3 yıldır kapalı olduğuna dikkat çekilerek, fabrikanın kapalı olmasının sosyal ve ekonomik kayba neden olduğu belirtildi.

S.S. Alpullu Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı ve Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ramis Özgen’in 12 Ocak 2017 Perşembe günü konuyla ilgili Ankara’da Türk Şeker yetkilileri ile temaslarda bulunduğu kaydedilen açıklamada, ekim döneminde 150.000 tonluk taahhüdün yerine getirilmesi halinde fabrikanın açılacağı yönünde karar alındığı açıklandı.

Yapılan açıklamada Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Alpullu Pancar Kooperatifi Başkanı Sayın Ramis Özgen ve Pankobirlik Genel Müdürü’nün 12 Ocak Perşembe günü Ankara’da Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. de Genel Müdür Yardımcısı Sayın Selim Yücel ile yaptıkları görüşmeler olumlu sonuçlanmış ve Alpullu şeker fabrikasının tekrar faaliyete geçirilmesi yönünde çok önemli kararlar alınmıştır.” denildi.

TÜM ÇİFTÇİLERİMİZ ADINA TEŞEKKÜRLER

S.S. Alpullu Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramis Özgen de yapılan görüşmelerde emeği geçenlere teşekkür ederken, “Gerek üreticilerimizden gelen taleplerin değerlendirilmesi gerekse bölgemizde yapılan çalışmalar neticesinde kota sınırlandırılmasının giderek esnetilmesi ile daha önce 35.000 ton pancar kotasının gerekli taahhütlerin alınması durumunda çok daha yukarılara çekilerek tüm taahhütlerin fabrika tarafından alınacağı açıklaması yapmıştır. Türkiye Şeker Fabrikası A.Ş.’yi temsilen Sayın Yücel’e verdikleri destekten dolayı bir kez daha teşekkürlerimizi sunmak istiyoruz.

Bu kapsamda tüm bölge milletvekillerimize konu hakkındaki yaptıkları girişimlerden ve çalışmalarından dolayı da tüm çiftçilerimiz adına teşekkürlerimizi bir borç biliriz.” dedi.


PANCAR TAAHHÜTLERİ BİRAN ÖNCE ALINMALI

Özgen, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu aşamada en önemli hususun ön pancar taahhütlerinin biran önce alınmasıdır. 23 Ocak 2017 tarihine kadar ön taahhütlerin min. 150.000 ton olacak şekilde alınması kararlaştırılmışsa da bu sürenin uzatılması noktasında tüm bölge millet vekillerimizi bir kez daha bizlere destek olmaya davet ediyoruz. Zira Neredeyse Cumhuriyetimizle yaşıt olan Alpullu Şeker Fabrikası’nın tekrar faaliyete geçirilmesi milli meselemizdir.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Kooperatifimiz olarak bunun takipçisi olacağız çiftçilerimizin daima arkasında olacağız.  Bu meyanda geçtiğimiz yıllarda çiftçilerimizin kullanımına yönelik olarak 5 adet pancar hasat makinesi alınmış ve ücretsiz olarak çiftçilerimize verilmiştir. Köy çalışmaları yapılarak çiftçilerimizin pancar ekmesi yönünde bilgilendirmeler gerçekleştirilmiştir. Bu benzeri çalışmaları Kooperatifimiz olarak büyük bir özveri ile yapmaya devam edeceğiz.

Konunun önemine binaen ülkemizin içinden geçtiği bu zor ekonomik süreçte, Hükümetimizin çiftçimizin yanında olduğunu biliyor ve bize olan desteklerinin sürmesini bekliyoruz. Bizlerde bu milli mücadelede ülkemize çok önemli katma değer ve istihdam yaratan bu ürünün sürekliliğinin sağlanması için çalışmalarımızı büyük bir özveri ile sürdürmekteyiz.”