Marmara Belediyeler Birliği tarafından geleneksel olarak düzenlenen, Türkiye’nin en ciddi yerel yönetimler ödülü olarak kabul edilen  ve bu yıl 6.’sı gerçekleştirilen Altın Karınca Proje Yarışması’na aldığı ödüllerle damgasını vuran Keşan Belediyesi, dün bu ödüllerle ilgili basın toplantısı düzenledi.
Saat 13.30’da Keşan Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Keşan Belediye Başkanı Opr.Dr. Mehmet Özcan ve eşi Şengül Özcan, Keşan Belediye Başkan Yardımcıları Salim Şevik, Cengizhan Aktan, Feyzi Engin ve Ayşegül Arslan Aydın, İmar ve Şehircilik İşleri Müdürü Sebahattin Eren, Fen İşleri Müdürü Basri Akten, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Arzu Akbunar, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mücahit Erdoğan  ile basın mensupları katıldılar.
Toplantının açış konuşmasını yapan Özcan, basın mensupları ve toplantıya katılanlara hoş geldiniz dedikten sonra şunları söyledi: “1 Ekim 2016 Cumartesi günü İstanbul’da Marmara Belediyeler Birliği’nin Altınkarınca Proje Yarışması ile ilgili ödül töreni vardı. Saat 14.00’te Kokteylle başlayan toplantıda 15.00’te Ödül Törenine geçildi. Bu yıl 6.sı yapılan yarışmada 8 kategoride ödül verildi. Keşan Belediyesi olarak büyük mutluluk duyduğumuz bir olaydı. Bir ödül verileceğini biliyorduk ama 3 değerli ödül almamız bizi mutlu etti. İmar Şehircilik ve Estetik Kategorisi’nde, Keşan Belediyesi’nin en büyük projesi olan Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi birinciliğe layık görüldü. Geçtiğimiz aylarda bitirdiğimiz Eski Çöplüğün Rehabilitasyonu Projesi ile de Yeşil Alan ve Çevre Yönetimi Hizmetleri kategorisinde ikincilik ödülü kazandık. Bu dalda da birinci yoktu.
Yapay Resif Projemiz de Kültür ve Sanat Kategorisi’nde 2.’lik ödülü kazandı. Bu kategoride de 1.yoktu. Dolayısıyla en üst sıradaki ödülleri almış olduk. Bir 1.’lik, iki 2.’lik ödülü ile 3 ödül kazanmış olduk. 
5 ay önce 7 adet proje ile katıldığımız yarışmada 3 ödül kazandık. Bazıları aynı dallarda olduğu için aynı kategoride birden fazla ödül olmuyor. Ödül kazandığımız 3 projenin maliyeti yaklaşık 45-50 milyon TL civarında. Basit projeler değil. Eften püften projeler değil. Müthiş bir gurur duydum, keyif aldım. Belediye ekiplerimle böyle ciddi ödüller almamız bizi hem mutlu etti hem gurur duyduk. İnşallah bundan sonra da elimizde bir sürü proje var. Üretmeye de devam ediyoruz. Yakın zamanda Meydan Projemiz de gelecek. Eski İtfaiye’nin oradaki proje bitmek üzere, Terminal Projemiz var. Katı Atık Tesisleri’ne Arıtma Projemiz var. Paşayiğit Mahallesi’ne Arıtma Projemiz var. Temel projelerle yolumuza devam ediyoruz. Bu ödüllerin değerlendirilmesi de 5 tane üniversiteden seçilen konularının uzmanı olan akademik titri olan öğretim görevlileri tarafından objektif kriterlere dayanılarak değerlendirilmiştir. Keşan’ın adını da orada duyurmak güzel bir duygu. Marmara Bölgesi’nde belki de 500’den fazla belediye var. Bize keyif verdi. Keşanımıza bu ödüller hayırlı olsun diyorum.”
Özcan’ın konuşmasının ardından ödül kazanan 3 proje ve ödül töreni ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi.
Sunumdan sonra tekrar söz alan Özcan, “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ömrümüz vefa ettiği bu tür gurur verici projeleri yapmayı Allah bize kısmet etsin. Çünkü bizim dünyamız, bizim şehrimiz, bizim insanımız, teveccüh edip görev verdiklerine göre onu da hak etmek lazım. Bunlarla da halkımızın teveccühlerini herhalde yerine getiriyoruz. Tekrar emeği geçen herkese teşekkür ederim. Şu da bir gerçek bu tür projeler akşamdan sabaha olacak şeyler değil. Uzun bir hazırlığı, yapım süreci, sürekli problem çözülmesi söz konusu. İşte sonuç böyle bir taltif ve derecelendirme başta ben olmak üzere bütün ekibin yorgunluğunu stresini alıyor, tarif edilmez bir mutluluğa sevk ediyor. Hepinize teşekkür ederim” dedi.