SONGÜL KONAR

Dün saat 12.00’de basınla bir araya gelen Altunhan, minibüsçü esnafını desteklemek için ücretsiz servisleri kaldırdıklarını kaydetti.

“MİNİBÜS ESNAFININ HAKKINI BEN VERECEĞİM”

Altunhan, “Herkesin bildiği gibi Keşan’dan İstanbul’a yolcu taşıyoruz. Metro Turizm ve Keşan Metro olarak minibüsçü esnafını desteklemek için ücretsiz servislerimizi kaldırdık. Minibüsçü arkadaşlarımız yolcuları ücretsiz taşıyacak. Minibüs esnafının hakkını ben vereceğim. Daha iyi hizmet olacak, herkes kendi mahallesine evinin kapısına kadar gidecekler. Keşan halkına böyle bir yöntem uyguladık. Hem taksiciye hem minibüsçü esnafına faydası olacak. Bu işi yapan taksicisi, minibüsçüsü, otobüsçüsü herkesin ihtiyacı var.  Biz kendi aramızda arabacılık diyoruz, arabacılık zor bir dönemden geçiyor. Otobüs firmaları iflas ediyor. Sektörde zorda olan birçok insan var. Keşan’da minibüsçü esnafı ile anlaşarak yolculara daha iyi bir hizmet vermek için ücretsiz servisleri kaldırdık. Arabacı esnafı herkesi düşünmek zorunda, bunun yanında yolcuları da mağdur etmemeli. Aşağı yukarı bir aydır yapıyoruz bu uygulamayı, şu ana kadar da bir sorun oluşmadı, yolcular memnun. Ekonomi kötü durumda, hepimiz birbirimizi desteklemeli ki memlekete de katma değer çıksın. Zannediyorum ki diğer firmalar da bizi takip ederler. Çünkü bu bir rekabettir, onlarda bu rekabetin arkasından geleceğini tahmin ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Minibüsçülerden Yaşar Kaya ve Mehmet Meriç de, “Elimizden geldiğince dikkat etmeye çalışıyoruz, Mustafa abiye de bu konuda çok teşekkür ediyoruz, öncülük yaptı, diğer firmalardan da aynı şeyi bekliyoruz. Keşan’da bir ilk oldu. Hayırlı olmasını diliyoruz.” dedi.

“YENİ SEZONA BOMBA GİBİ GİRECEĞİZ”

Yaklaşan 2019 yaz sezonuna da bomba gibi gireceklerini belirten Altunhan, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Hazırlıklarımız çok güzel geçiyor. Bölgede reform yapıyoruz. Sahillerde böyle bir yatırım olmadı bu zamana kadar. İnsanlar bazen güzel yapılan şeyi kötü görebiliyor. Biz sahile duvar yaptık, yaptığımız duvardan rahatsız olan oldu. Oraya gelen misafirin güvenliği her şeyden önemli. O kapıdan içeriye girenlerin her şeyinden biz sorumluyuz. Trakya da birçok işadamı var, onlarda bölgeye yatırım yapsın, zararlı çıkmazlar. Saros Körfezi’nde birçok kullanılmayan, bakir yerler var. İnşallah vatandaşın da ufku bu tarafa bakarda sahillere yatırımlar yaparlar.”