Anadolu Öğretmen Lisesi Okul Aile Birliği, Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmenlere yemek verdi.  Okul binasında düzenlenen etkinliğe Emekli Eğitimci Ali Gülen, Emekli Öğretmen Serdar Güneri, Fen Lisesi Yöneticileri ve Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu da katıldı.  Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Osman Başak, burada yaptığı konuşmada konuklarına teşekkür ederek şunları söyledi:

“Öğretmen; sevgi dağıtıp içimizi aydınlatan, öğrencilerimizin yüreğinde çiçekler açtıran, belleklerinde derin izler bırakan, ülkemizin geleceğini Atatürk ışığıyla aydınlatan, geleceğe yön veren Davranış Mühendislerimizdir.

Atatürk’e göre; memleketi ve toplumu amaca, mutluluğa ulaştırmak için iki orduya ihtiyaç vardır. Biri vatanın kurtarılması ve korunmasını sağlayan asker ordusu, diğeri milletin geleceğine yön veren irfan ordusu. İkincisi olmadıkça kazanılan zaferlerin kalıcı olması mümkün değildir.

Öğretmen bir bahçıvandır. Toprak olur, su olur. Hepsinden önemlisi güneş olur. Isıtır. Büyütür. Çiçekleri, gülleri… Öğretmenler toplumun fenerleridir.

Büyük Önder Atatürk’ün gösterdiği yolda bizleri yetiştiren, çağdaş Türk toplumunun öncülüğünü yapan feyiz aldığımız kaynak olarak Türk toplumunu aydınlatan, Atatürk ilke ve inkılaplarının gerçek savunucusu, özverili ve cefakar öğretmenlerimizin günü kutlu ve mutlu olsun.

Sönmeyen ateş, batmayan güneş olunuz.”