Anafartalar Caddesi üzerinde yeni başlatılan bir inşaatın kazı çalışmaları nedeniyle yolun sağ şeridinin çökmesi yüzünden bir süredir tek şeritten verilen trafik akışı, dünden itibaren caddenin tamamen trafiğe kapatılmasıyla, yan sokaklara aktarıldı.

Vatandaşların bu konudaki şikayetlerinin dün gazetemizde yer alması üzerine, Keşan Emniyet Müdürlüğü ve Keşan Belediyesi yetkilileri dün sabah inşaat alanının bulunduğu bölgeye giderek inceleme yaptı. Yetkililerin yaptıkları inceleme sonucunda Anafartalar Caddesi üzerinde tek şerit halinde sağlanan trafiğin bu haliyle kullanılmasının can ve mal güvenliği açısından tehlike arz ettiği kanaatine vardığı ve bu nedenle caddenin inşaat alanının bulunan bölümünün trafiğe tamamen kapatılmasına karar verdiği öğrenildi.

EN AZ 15 GÜN KAPALI KALACAK

Alınan bu karar doğrultusunda dün öğle saatlerinden itibaren Anafartalar Caddesi’nin bir bölümü trafiğe kapatılarak geçiş ara yollardan sağlanmaya başlandı.

Bu arada inşaatta yürütülen temel çalışmalarının büyük bir hızla sürdüğü ancak yolun tekrar eski haline gelerek kullanılabilmesi için en az 15 günlük bir zamana ihtiyaç olduğu belirtildi.