Keşan Belediyesi’nin araç filosuna kazandırdığı kanal açma ve temizleme aracının tanıtımı için dün bir basın toplantısı düzenlendi.

Aracın tanıtıldığı Cumhuriyet Meydanı’nda saat 11.00’de gerçekleşen basın toplantısına Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ile Belediye Başkan Yardımcıları Salim Şevik ve Cengizhan Aktan ile Su ve Kanalizasyon işleri Müdürü Erhan Başaran katıldı.

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, yerli yapım alan bu aracı KDV dâhil 213 bin 500 TL bedelle aldıklarını belirterek “Bu aracımız kanal açma ve temizlemesi için kullanılacak. Firma temsilcileri bizim personelimize eğitim verecekler. Aracımız Keşan’a hayırlı olsun” dedi.

Makine hakkında bilgi veren firma yetkilisi Muharrem Özsoy, “Makinemiz kanal açma ve temizleme aracı olarak tabir edilen, tıkanmış olan kanalları yüksek su basıncı ile 140 bar gibi bir güçle açma kabiliyetine sahip olan ve vakumlama yeteneği sayesinde de tanka fosseptik çekme özelliğine sahiptir. Aracımız toplam 8 ton kapasitelidir. 3 ton temiz su tankı 5 tonu da pis su tankıdır. 80 metre hortum bulunmaktadır. Kanal temizleme işlemlerinde bu makinemizin basınçlı suyu ile kanal açma ve fosseptik çekme özelliği ile Keşan’ın kanallarının sürekli açık olması sağlanacaktır. Makinemiz Ankara Sincan’da faaliyet gösteren KARBA firmasında üretilmiştir. 19 yıllık bir firmayız” şeklinde konuştu.

Keşan Belediyesi Kanal Açma ve Temizleme Aracı Yenimescit Mahallesi Melih Sokak’ta ilk kanal temizleme çalışmasını yaptı.

Özsoy, burada aracı kullanacak belediye çalışanlarına araç ile ilgili bilgiler vererek nasıl kullanacağı konusunda eğitim verdi.