Keşan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Ulusoy, dün yaptığı açıklamada,12 Kasım 2012 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller İle Tartı Ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmelik” hakkında bilgi verdi.

Ulusoy, yeni yönetmelikle bundan sonra yapılacak olan kontrollerde hesaplamanın, araçların azami yüklü ağırlığının %3.75’i + 500 kilogram formülünün kullanılacağı açıkladı. Bu konuda örnekler de sunan Ulusoy, azami yüklü ağırlığı 3.500 kilogram olan kamyonetlerin fazladan 631 kilogram, azami yüklü ağırlığı 32 ton olan dört dingilli kamyonların 1700 kilogram, azami yüklü ağırlığı 40 ton olan beş veya daha çok dingilli yarı römorklu araçların da 2000 kilogram fazla yük taşıyabileceklerini bildirdi.

Yönetmeliğin 8. Maddesinde yer alan “Boyut Ölçüm Toleransı Uygulaması” hakkında da konuşan Ulusoy, bu konuda da araçların bilinen azami uzunluk ve genişliklerinin en fazla %2’si kadar fazla olabileceğini söyledi. Ulusoy, bu toleransa römork ve yarı römork türündeki araçların genişliklerinin ve uzunluklarının da dahil olduğunu bildirdi.