Geçtiğimiz hafta basın ve yayın organlarında kanser tedavisi gören Murat Balıkoğlu hakkında immünoglobülin A düzeyi düşük kana gereksinim duyulduğuna dair haberlerin yayınlanmasının ardından, kanın bulunması için tüm ekipler seferber edildi.  Edirne İl Sağlık Müdürlüğü, Trakya Üniversitesi Balkan Onkoloji Hastanesi’nde kanser tedavisi gören Balıkoğlu hakkında bilgileri alarak 33 yaşındaki hasta için öncelikli olarak gönüllülerden oluşan Edirne Kan Bilgi Bankası’nda ve Edirne Kızılay Kan Merkezi’nde istenen özellikte kan aramalarına başladı. Adı geçen merkezlerde istenen özellikte kan bulunamadığı için Murat Balıkoğlu’nun ihtiyacı olduğu belirtilen kan Çorlu Kan Merkezi ve Kuzey Marmara Kartal Kan Merkezi’nde de arandı.

Yapılan araştırmalarda immünoglobülin A düzeyi düşük özellikli kana sahip kişinin Çorlu’daki hastanede tedavi gördüğü, Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü kayıtlarından alındı. Aranan nitelikteki kana sahip kişiyle irtibata geçildi.

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Balıkoğlu için ileriki dönemlerde kana gereksinim duyulabileceğinden, bu özellikte kanı bulmak için gerekli çalışmaların devam ettiği kaydedildi.