AYŞİN SEÇİL GEZER

Parkomat uygulamasının Keşan açısından faydalı olduğunu belirten Arda, “İnsanlar para ödemeyi külfet olarak değerlendirdikleri için araçlarını bu tip noktalara bırakırken çalışan personeli zor durumda bırakıyorlar. Bu düşüncenin silinmesi lazım. Keşan’da araç potansiyeli çok fazla. Akşam saatlerinde bu durumda trafiğe yansıyor ve sıkışmalar oluyor. Araç sahipleri parkomat uygulamasıyla işyerlerinin önünde park yapmamaya başladılar. Evinin önünde bırakarak dükkanını açıyor. Bu şekilde park eden araç sayısındaki azalmalar dışarıdan Keşan’a gelen misafirlerin şehir içerisinde daha rahat şekilde hareket etmelerini sağlıyor.” dedi.

BİRÇOK KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANDI

Parkomat uygulamasının tüm Türkiye’de kullanıldığını ifade eden Ender Arda, “Belediyeye sağlanan bir gelir var. Ayrıca birçok kişiye istihdam sağlandı. Bu vatandaşlarımız da ekmek parasının peşinde. Para Keşan’da kalıyor. Bunlar güzel yanları.” şeklinde konuştu.  

AÇILIŞ AMACI; SÜRÜCÜ ADAYLARININ EĞİTİLMESİ

Arda, sözlerine şöyle tamamladı: “Sürücülerimiz de hafta sonları daha dikkatli araç kullanmalı. Şoförlerin belirli aralıklar eğitimden geçirilmesinde fayda var. Şoförler Odası’nın bir uygulaması var. Takdir ettik. Güvenli sürüş eğitimi verildi. Biz sürücü kurslarında da temsilcilere teklifte bulunulmasını isterdik. Sürücü kurslarında çalışan 35 bin insan var. Bu kişilerin eğitimlerde aktif rol oynamalarında fayda var. Buralar eğitim yuvası. Açılış amacına bakarsınız; sürücü adaylarının eğitilmesi. Para kazanmak ikinci plandadır.”