Geçen hafta sonu yapılan Edirne Baro seçimlerinde yönetim kurulu üyeliğine seçilen ve yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında da Edirne Barosu Keşan Temsilciliği görevine getirilen Avukat Atalay Tutal ve Avukat Osman Barbaros Akgül, dün konuyla ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı.

KEŞAN’IN MEVCUT SORUNLARINI BİLİYORUZ

Toplantıda ilk olarak söz alan Tutal, yeni seçilen yönetim olarak görev sürelerinin iki yıl olduğuna dikkat çekerek, Keşan Temsilciliği görevine iki yönetim kurulu üyesinin birden atanması nedeniyle ilk yıl bu görevi kendisinin yerine getireceğini süresi dolunca da Akgül’e devredeceğini belirterek, “Görevimize başladık. Keşan’ın mevcut sorunlarını biliyoruz. Arkadaşlarımıza faydalı olma düşüncesi ve çabası içerisindeyiz.” dedi.

YENİ ADLİYE BİNASINDA YETERLİ ALAN VAR

Toplantıya katılan gazetecilerin, Yeni yapılan Keşan Adliye Sarayı içerisinde avukatlara ayrılan alanın kısıtlı olduğunu yönünde eleştiriler var. Bu konuda çalışmanız olacak mı?” sorusuna yanıt veren Osman Barbaros Akgül, şunları söyledi: “Yönetim kurulu toplantısında konu ele alındı. İlk olarak Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı ile irtibata geçilerek sorunu görüşeceğiz. Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı’nın konuya hassasiyet göstereceğini düşünüyoruz. Projenin üst katı sadece Savcılık katı olarak tertip edilmiş. Edirne’de böyle bir uygulama yok. Öte yandan işleyiş açısından baktığımızda meslek açısından birçok sorunu ortadan kaldıracak. Özellikle fiziki yetersizlik sorunu herkesçe bilinen bir durum. Ancak yeni adliyede yeterli alan var. Yeni birimlerin oluşması gündeme gelecek.”

KEŞAN’A AĞIR CEZA MAHKEMESİ KURULMALI

“Ağır ceza mahkemeleri konusunda bir girişiminiz olacak mı?” sorusuna ise Tutal, şu cevabı verdi: “Bu Keşan’ın uzun yıllardan beri hayali. Daha önce de çeşitli girişimler olmuş. Biz de girişimleri devam ettireceğiz. Hedefimiz Keşan’a ağır ceza mahkemelerinin kurulması. Yeni Adliye Sarayı projesinde de bu konuya ilişkin detaylar var. Duruşma salonlarına alttan girişler bulunuyor. Mutlaka değerlendirilecektir. Ayrıca ağır ceza mahkemelerinin kurulması için modern bir cezaevi şart. Aksi imkansız gibi duruyor. En yakın cezaevleri Edirne ve Tekirdağ’da. Keşan’a cezaevi kurulması konusunda bizim dışımızda, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerine de düşen görevler var. Bu da Keşan’a bir kazanım olacaktır. Hayatın içerisinde cezaevleri de var.” diye cevap verdi.

BİR YER ARAYIŞIMIZ VAR

Keşan’a bir baro binası yapılması ile ilgili sürecin devam ettiğini de dile getiren Atalay Tutal, “Metin Fevzioğlu’nun Keşan ziyareti esnasında Belediye Başkanı Mehmet Özcan ile görüşülen bir hizmet binası var. Ayrıca Türkiye Barolar Birliği Edirne Barosu önderliğinde bir yer arayışı var. Bu konuda arayışlar var. Başkan Mehmet Özcan pazaryeri projesi içerisinde 1-2 oda verebileceğini söyledi. En kısa sürede bu işi sonuçlandırmaya çalışacağız” dedi.