AYGÜL KONAR

Arslan, yapıtığı açıklamada Parti’nin kuruluş sürecinde yaşanan sıkıntıları da anlattı.

ADIMLAR ATILMIŞTI AMA PARTİYİ KURACAK KİMSE ÇIKMADI

AK Parti’nin 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulduğunun altını çizerek, sözlerine başlayan Arslan, şunları söyledi: “O dönemde, Türkiye’nin her yerinde parti teşkilatlarının kurulması için çalışmalar yapıldı. Keşan’da partimizin kurulması amacıyla adımlar atılmıştı ama partiyi kuracak kimse çıkmadı. Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’daki başarısını ülke geneline yayabileceğini düşündüğümüz için o dönem partimizi Keşan’da kurduk. Ama Keşan’da, 13 kişiyi bulmak için aylarca uğraştık. Partimizin tanıtım ve kuruluş çalışmalarında kime gittiysek, bizlere olumsuz baktılar. Hatta bizimle ve partimizin amblemiyle dalga geçtiler. Bizim ayağına gittiğimiz kişiler, AK Parti iktidara geldiğinde kapımıza gelmeye başladılar ve başarıdan kendilerine pay çıkarmaya çalıştılar. Bunların bazıları partide belirli mevkilere geldiler. Partimiz, dışarıdan bulma kişiler yerine birlikte yola çıktığı kişilerle yola devam etmeli.”

KURALA UYULMADI

Parti tüzüğüne uyulmadığını ifade eden Salih Arslan sözlerine şöyle devam etti: “Yerel ve genel seçimlerde, liyakat kurallarına uyulmadı. İl Genel Meclis üyelerinin en kötü ihtimal, 2’nci sırasının kadın kotasından belirleneceği ifade ediliyor. Ama bu kurala uyulmadı. Parti tüzüğündeki bu kural, ihmal edildi. Bunu kim ihmal ettiyse, onları protesto ediyorum ve onlara yuh diyorum. Partimize emek vermiş insanlar var ve bunlardan bir tanesi Çevre Mühendisi Beyhan Nanta’dır. Kendisi belediyenin değişmez isimlerden biri olmalıydı. Beyhan hanımın bilgisinden ve deneyimlerinden yararlanılması gerekiyordu. Eğer Beyhan Hanım başka bir partide olmuş olsaydı, 1’inci sıradan aday gösterilirdi. Ama kendisi hiçbir zaman AK Parti’nin çizgisinden çıkmadı. Bundan ötürü de, kendisine teşekkür ediyorum.”

AK PARTİ TABANINDAN GELEN KİŞİLERLE BELEDİYENİN KADROLARI YENİLENMELİ

AK Parti’nin uzun bir zamandan sonra Keşan Belediyesi’ni almasıyla ilgili de, değerlendirmelerde bulunan Arslan, “AK Parti olarak, seçim döneminde güzel bir çalışma yapıldı ve insanlar teveccüh  göstermesiyle birlikte belediyeyi kazandık. Belediyemizin tarafından güzel çalışmalar yapılıyor. Ama Keşan Belediyesi’nin kadrolarının yorulduğunu ve AK Parti tabanından gelen kişilerle belediyenin kadroları yenilenmeli. Belediyeye, AK Parti kadroları gelmeli. Belediye başkanımızın yetkilerinin olduğunu biliyoruz. Bu konuda, geç kalınmamalı. Eğer AK Parti kadroları yerleşirse, kendi geleceğini garanti altına almış olacaktır. Belediye Başkanımız, gelecek seçimlerde göreve devam etmeyi planlıyorsa, meclis üyelerini ehil kişilerden seçmelidir” şeklinde konuştu.

“OSB KONUSUNDA, VERİLEN SÖZLERİN ARKASINDA DURULMALI”

Keşan’da kurulması düşünülen Gıda İhtisas OSB hakkında değerlendirmelerde bulunan Salih Arslan sözlerine şöyle devam etti: “Seçim döneminde, OSB’nin yapılacağı yönünde söz verilmişti ve 3 ay sonra çapa vurulacağı dile getirilmişti. 5 bin kişinin istihdam edileceği ifade edilmişti. Seçim döneminde insanlar istihdam edileceğini düşünerek, AK Parti’ye oylarını verdiler. Milletvekilimiz ve belediye başkanımız, bunun arkasında durmalılar. Eğer OSB konusunda verilen sözlerin arkasında durulursa, gelecek süreç içerisinde önünüz açılır. Keşan Belediyesi’nin büyük projelere imza atması gerekiyor. Ormanla ilgili güzel projesi var. Projeler, planlı ve programlı şekilde ilerlemeli.”

SEÇİMLERE GİRERLERSE DE, BURADAN ALACAKLARI OY 1000’ER TANEYİ GEÇMEZ

“AK Parti tabanından, DEVA ve Gelecek partilerine kaymalar yaşanabilir mi?” şeklindeki soruya cevap veren Arslan, “DEVA ve Gelecek partileri, Keşan’da teşkilat kurmakta zorlanırlar. Seçimlere girerlerse de, buradan alacakları oy 1000’er taneyi geçmez. Edirne’de bugün seçim olsa, AK Parti’nin 2 milletvekili çıkaracağını düşünüyorum. AK Parti’nin adaylarının tabandan gelen ve liyakat sahibi kişiler olmalı” dedi.

“SEÇİMLERİN DEMOKRATİK VE CENTİLMENLİK İÇERİSİNDE GEÇMESİNİ İSTİYORUM”

AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı seçimlerinin 12 Eylül’de yapılacak olmasıyla ilgili de konuşan Salih Arslan sözlerini şöyle tamamladı: “AK Parti üyesi olan herkes ilçe başkanı adayı olabilir ve listesini hazırlayıp çıkabilir. Seçimlerin demokratik ve centilmenlik içerisinde geçmesini istiyorum. Seçimleri kim kazanırsa, herkes saygı duyup onun arkasından yürümelidir.”