Keşan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Çevre Mühendisi Arzu Akbunar, zincir market ve AVM’lerdeki klima fanlarının gürültü kirliliğine neden olduğunu belirterek, bunlar hakkında yasal işlem yaptıklarını söyledi.

Akbunar, konuyla ilgili olarak Medya Keşan’a yaptığı açıklamada, geçen hafta sonu, yapılan bir şikayet üzerine, şehir merkezindeki bir zincir markette inceleme yaptıklarını ve klima fanlarının yarattığı titreşim nedeniyle, uyarıda bulunduklarını söyledi.

 Arzu Akbunar, “Klima fanları izolasyonları kısa sürede bozulduğu için titreşim yapıyor. Sürekli titreşim de bir süre sonra istenmeyen ses sinyallerine dönüşerek rahatsızlık veriyor. Arka fonda sürekli çalan istenmeyen bir müzik gibi insanların beyninde yer ediyor. Bu şikayetleri dikkate alarak çalışma başlattık. Aslında konunun çözümü var. Yeni tip klima fanları sessiz çalıştığı için herhangi bir titreşim yaratmıyor. Zincir market ve AVM’lerin özellikle şehir içinde bu tür klima ve fanları tercih etmeleri gerekiyor” dedi.