Aşağı Zaferiye Mahallesi Muhtarı Fahrettin Özcan, geçen Cumartesi günü yaptığı açıklamada, mahallede halen devam etmekte olan “Keşan Yağmur Suyu” projesi kazı çalışmalarına değinerek, “Evet şimdi biraz sıkıntı yaşıyor ve cefa çekiyoruz ama ileride bunun sefasını da süreceğiz. Bu konuda aşırı kar ve yağmur yağışlarında çok büyük sıkıntılar yaşayan vatandaşlarımız vardı, onların bu sorunu da ortadan kalkacak” dedi.

BU KAZILAR KEŞKE KANALİZASYONLA BİRLİKTE YAPILSAYDI

Mahalle halkının kazı çalışmaları nedeniyle oluşan tozdan şikayetçi olduğunu belirten Özcan, “Belediye yetkilileri de bu şikayeti en aza indirmek için caddeyi sık sık suluyor. Keşke bu kazılar kanalizasyon çalışmasıyla birlikte yapılsaydı ama demek ki bizim istememiz ve söylememizle olmuyor. Şu an için kazıların biran önce bitmesini ve yolun tekrar asfaltlanmasını bekliyoruz” diye konuştu.

SU BASKINI TEHLİKESİ KALMAYACAK

Geçmiş yıllarda alçak kesimlerde kalan çok sayıda evi su bastığına da değinen Özcan, “Kale bayırından akan bütün sular doğruca bizim mahallemize akıyor ve alçak kesimlerdeki insanlarımız her yağmur yağışında adeta diken üstünde duruyorlardı. Bu çalışma tamamlandığında yağmur suları mazgallardan döşenen bu bir metre enindeki künklere akacak yani kaybolup gidecek. Cefa çekmeden sefa sürülmüyor. İnşallah bu çalışma Keşan için mahallemiz için hayırlı bir çalışma olacak” şeklinde konuştu.