AA

Edirne Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleşen yarışmada 14 aşçılık öğrencisi soğuk başlangıç ve salata kategorilerinde hünerlerini sergiledi.

Dünya ve Türk mutfağına ait lezzetleri belirli zaman ve kurallar dahilinde hazırlayan öğrencilere okul arkadaşları da tezahüratlarla destek verdi.

Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Başkanı Bülent Bacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geleceğin şeflerinin kendi yorumlarını kattıkları lezzetler hazırladığını söyledi.

Öğrencilerin başarılı bir performans sergilediğini dile getiren Bacıoğlu, "Edirne Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinatörlüğü ve Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ev sahipliğinde ilimizdeki 7 lisenin yiyecek ve içecek hizmetleri bölümünde 14 öğrencimiz burada yarıştı. Soğuk başlangıç ve salata kategorilerinde birbirinden güzel tatlar ortaya çıkardılar. Amacımız onları motive etmek ve mesleklerini sevdirmek. Edirne gastronomisine katkı yapacak öğrenciler yetişmesini istiyoruz. Onları bu tarz etkinliklerle teşvik etmek istiyoruz. Çok renkli ve güzel bir yarışma oluyor. Tüm öğrencileri tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

Okul Müdürü Şeref Uz da geleceğin şeflerinin düzenlenen yarışmada hünerlerini güzel bir şekilde sergilediğini ifade etti.

Yarışmada juri üyeleri öğrenciler tarafından hazırlanan lezzetlerin hazırlanış, sunum ve tatlarını inceleyerek not verdi.

Yarışmada soğuk başlangıç kategorisinde Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Mustafa Keskin birinci, Keşan İlhami Ertem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Eren Korur ikinci, Uzunköprü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Aleyna Çalışkan üçüncü ve Keşan Safiye Erol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Gülben Tohum dördüncü oldu.

Salata kategorisinde Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Aziz Bilgiç birinci, Uzunköprü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Nergis Elmalı ikinci, Keşan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Tolunay Kaymaz üçüncü ve Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden İlayda Genişyürek dördüncü oldu.