Ramazan’ın başlamasıyla birlikte dün ilk iftar da gerçekleştirildi.

İftar öncesi Keşan Aşevi de kapılarını yoksul vatandaşlara açtı. Aşevindeki ilk iftar yemeği dağıtımını Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Müftüsü Süleyman Yeniçeri yaptı. Keşan İki Minareli Çarşı Camii ve Aşevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kerim Aktaryıldız da yemek dağıtımında hazır bulundu.

YENİÇERİ: AŞEVLERİNİN KÖYLERE KADAR YAYILMASINI İSTİYORUZ



Yemek dağıtımında ilk olarak konuşan Yeniçeri, her yıl olduğu gibi bu yıl da hayırseverlerin bağışları sayesinde fakir fukaraya yemek dağıttıklarını belirterek, “Oruç tutan bir kişinin sevabını fakirlere dağıtıyoruz. Dinimizde de böyle bir hadis var. Biz aşevlerinin belde ve köylere kadar yayılmasını istiyoruz. Hayır sahiplerimiz iftar vererek oruç tutanların sevabına dahil olmak istiyor. Bu nedenle iftarlar veriliyor. Bu iftarlardan da zengin, fakir ve orta halli herkes faydalansın. Fakirlerin çağırılmadığı bir sofra en kötü ziyafettir.”   

ÖZCAN: AŞEVİ DOĞAL AFETLERDE DE YEMEK ÇIKARTABİLİR



Daha sonra söz alan Özcan da öncelikle tüm İslam aleminin Ramazan’ını kutladıktan sonra Keşan Aşevi’nin bazı kişilerin çabasıyla kurulduğunu ve bu sayede günümüzde binlerce kişiye yemek verilebildiğini belirterek “Bu binayı kurdular, aşevini tesis ettiler. Burada sadece Ramazan’da değil de Allah göstermesin doğal afet durumlarında da yemek çıkartılabilir. Ben yardımcı olan bütün kurumlara ve vatandaşlarımıza teşekkür ederim. Burada kendi cebimizden para vermiyoruz. Devletin bize tahsis ettiği paraları mevzuat ölçüsünde yasalara uygun bir şekilde dağıtıyoruz. Yaptığımız şey hayır getirsin.” dedi.

DINKIRCI: BU GÜZELLİKLER SÜREKLİ OLSUN



Son olarak konuşan Dınkırcı, aşevi sayesinde Ramazan’ın birleştirici ve bütünleştirici özelliğinin ortaya çıktığını belirterek şöyle dedi: “Ramazanınız daim, bu güzellikler sürekli olsun. Bütüncül yaklaşımlar devam etsin. Benim beklentim bu. Tüm insanların ortak duyguyla paylaştığı bir etkinlik. Ramazanınız kulu olsun. Hayırlı olsun.”

İLK YEMEKLERİ YETKİLİLER DAĞITTI

Konuşmaların ardından Süleyman Yeniçeri tarafından dua okundu. Daha sonra Dınkırcı, Özcan ve Yeniçeri, tarafından, şehriye çorbası, etli kuru fasulye ve pirinç pilavından oluşan ilk mönü vatandaşlara dağıtıldı.