Keşan Aşevi bu Ramazan’da da kapılarını yardıma muhtaç vatandaşlara açmaya hazırlanıyor.

Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala Keşan Aşevi’nde çalışmalar hızlandı. Keşan İki Minareli Çarşı Camii Aşevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği aracılığıyla yapılan yemek dağıtımında, vatandaşların yemek ihtiyaçlarının ağırlıklı olarak yine Keşan Belediyesi ve Keşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılanacağı öğrenildi.

Aşevi’nin 15 günlük erzak ihtiyacı Keşan Belediyesi, 10 günlük erzak ihtiyacı Keşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, 5 günlük ihtiyacı ise Keşan Ticaret Borsası tarafından karşılanacak. Konuyla ilgili olarak, dün basın mensuplarına açıklama yapan Keşan İki Minareli Çarşı Camii Aşevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Aktaryıldız,  Keşan halkının yardımlara çok duyarlı olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bilindiği gibi, Derneğimiz, bu sene Allah nasip ederse 18.  kez, yardıma muhtaç vatandaşlara iftar yemeğini verecek. Biz sosyal sorumluluk çerçevesinde bir hizmet olarak bunu böyle netleştirdik. Derneğimiz sayesinde 12 sene önce aşevi sahibi olduk. Bunu bugün de devam ettiriyoruz.  Bilindiği gibi Ramazan ayının 15 günlük erzak ihtiyacını Keşan Belediyesi, 10 günlüğünü de Keşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı karşılıyor. Kalan 5 günlük ihtiyaç ise halkımız tarafından bağışlanıyordu. Bu yıl 5 günlük ihtiyacımızı Keşan Ticaret Borsası karşılayacak. Borsa, ya maddi yardım ya da erzak yardımında bulunuyor. Ramazan’ın son günü yani arife günü ise Keşan Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Atakan, ailelere özel yemek çıkartacak. Tas kebabı, pirinç pilavı ve çorbadan oluşan bir mönü verecek. Bayram günü de yetecek kadar da fazla vereceğiz.”

“365 GÜN YEMEK VERİLEBİLİR Mİ?”

Aktaryıldız, sözlerinin ilerleyen bölümünde, aşevi yardımlarının yılın her günü yapılıp yapılamayacağı konusuna değinerek şunları söyledi:

“Halk ve medya tarafından bizlere sorulan bir soru var. O da yılın 365 günü Keşan Aşevi’nden yemek verilebilir mi? Gönül ister ki gerçekten muhtaç olan belirli bir zümreye 365 gün verilebilse… Bunu yapamıyoruz, çünkü tepki alırız. İnsanları çalışmamaya, kalpazanlığa iteriz. diyerek insanlar çalışmazlar. Onun için Ramazan ayı paylaşmak, bölüşmek ayı. Halkımızla, cemaatimizle, Keşan’ımızla, özel iş adamlarıyla paylaşıyoruz. Onların adına sunuyoruz. Sıkıntı çekmiyoruz. Keşan halkımız bu yardımlaşma konularında çok duyarlı. Onların bu duyarlılığı bizi bu işe sevk ettiriyor.”