Haber-Foto: BÜLENT SAYLAM

“ASKIDA EKMEK UYGULAMASI, 2 YILDIR DEVAM EDİYOR”

Askıda ekmek uygulamasının 2 yıldır devam ettiğini belirten fırın yetkilisi Aydoğan Aydemir, “Uygulamanın başlaması vatandaşlar açısından olumlu karşılandı. Uygulamadan haberdar olmayan vatandaşlar, ne amaçla konulduğunu soruyor. Bizlerde, maddi sıkıntı çeken kişilerin ekmek yardımı alması için uygulandığını anlattığımızda, kendilerine ekmek alırken, bir tane de askıya ekmek koyduklarını görüyoruz. Hatta, bazı vatandaşlar, aylık ekmek parası bırakıyor ve bizlerde 2-3 günde bir ekmek asıyoruz. İhtiyaç sahibi kişilerinde ekmeğini gelip alması bizleri, yardım edenleri ve ihtiyaç sahibi kişileri mutlu ediyor.” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZ, GEREKLİ DUYARLILIĞI GÖSTERİYOR”

Aydemir, sözlerini şöyle tamamladı: “İhtiyaç sahiplerinin çekinmeden askıda ekmek uygulamasından yararlanabilir ve gelip bizlere de sorabilirler. Bu uygulama çerçevesinde, ihtiyacı olan vatandaşlarımız gelip rahatlıkla ekmeklerini alabiliyorlar. Biz, ‘fazladan alacağın bir ekmeği askıya as, bir ihtiyaç sahibini de sen mutlu et’ sloganıyla bu yola çıkıldı. Bu konuda, vatandaşlarımızda, gerekli duyarlılığı gösteriyorlar.” 

“KOMŞUSU AÇ İKEN; TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR”

Bazı vatandaşlarda, yetkililerin “askıda ekmek” uygulaması konusunda gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ederek, şunları söyledi: “Dinimizde, ‘komşusu aç iken; tok yatan bizden değildir.’ diyor. Bundan ötürü de, ihtiyaç sahibi insanların gözetilerek, böyle bir uygulama yapılması bizleri de mutlu etti. Bizler üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz.”