Norveç dilinde “Atatürk gibi olmak” isimli bir deyim bulunmaktadır. 2005 yılında Amerika’nın ünlü ekonomistlerinden Mr. Johns “Türkiye ekonomiyle savaşta, bir tek Atatürk’ü örnek alsın yeter” önerisinde bulunmuştu.

1996 yılında Haiti Cumhurbaşkanı vasiyetinde mezar taşına şu metnin yazılmasını istemiştir. “Bütün ömrüm boyunca Türkiye Cumhuriyeti’nin lideri Mustafa Kemal Atatürk’ü anlamış ve uygulamış olmaktan dolayı mutlu öldüm.”

2000 yılında ABD Başkanı Milenyum mesajında, “Milenyumun hiç şüphe yoktur ki, tek devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’tür. Çünkü o yılın değil, asrın lideri olmayı başarmış tek liderdir” demişti. Bütün dünyada her gün eksiksiz ziyaret edilen yer Atatürk’ün yattığı Anıtkabir’dir. Dünyada eşsiz “Başöğretmen” sıfatı taşıyan tek liderimiz Atatürk’tür. 

1938 yılında İranlı bir şair, onun ölümü üzerine Tarhan’da bir gazetede yazdığı şiirin iki dizesi aynen şöyledir; “Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse, başına Mustafa Kemal gibi lider getirir.” Noter kanalıyla mal varlığını milletine bağışladıktan sonra ‘huzurluyum’ diyerek hayata veda etmiştir. İşte Atatürk gibi olmak farkı.