Ahmet Davut

Gümülcine

 

Türkiye’nin Atina Büyükelçiliğinde dün ilginç bir eylem gerçekleştirildi. Kendilerini anti-otoriter “Ruvikona (Ρουβίκωνα) Grubu” olarak adlandıran radikal sol bir grubun üyeleri tarafından dün öğle saatlerinde Türkiye’nin Atina Büyükelçiliğine siyah ve kırmızı renklerden oluşan boyalı eylem düzenlendi. Başkent Atina'nın Kolonaki semti Riğilis ve Vasilisi Yorgiu caddeleri köşesinde bulunan Türk Büyükelçiliğine gelen 10 kişilik grup, Büyükelçiliğin duvarlarına siyah-kırmızı boya ile saldırırken yola da Türk halkını destekleyen mesajlar içeren el ilanları atarak bölgeden uzaklaştı.

ELÇİĞE BOYA, TÜRK HALKINA BROŞÜRLÜ DESTEK

Büyükelçiliğe boyalı saldırıyı gerçekleştiren saldırganlarla ilgili polis tarafından gözaltı veya tutuklama olmadı. Saldırıdan sonra anti-otoriter sol fraksiyona ait bir internet sayfasında T.C. Atina Büyükelçiliğine yapılan boyalı saldırıyı üstlendiklerini açıkladılar.

Radikal sol fraksiyonda yer alan grup daha önceleri de Yunan Devlet Televizyonunun (EPT) stüdyolarını, haftalık ulusal To Proto Tema gazetesini basmak gibi eylemlerle adını duyurmuştu.