HABER MERKEZİ

Mermi, “Av sezonu 1. grup av grubu olan uçar avı domuz avı ile açılacak. AVBİS Sistemi üzerinde izin almak şartı ile Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve yalnızca I. ve III. grup kuşlar ile yaban domuzu avı Salı günleri serbesttir. Ülkemizde de av hayvanlarının nesilleri avcı kökenli olmamakla birlikte azalmaktadır. Tüm avcı dostlarımızın limitler dahilinde ve belirlenen tarihlerde av yapmalarını istiyoruz.” dedi.

AVCILIK CAMİASI ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Selçuk Mermi, nesli tükenen av hayvanlarının habitata kazandırılması için; Tarım İl Müdürlüğü, Tarım İlçe Müdürlüğü, Edirne Milli Parklar Şube Müdürlüğü, Keşan Milli Parklar Şefliği, Keşan ve civarında bulunan kardeş dernekler ve bölgedeki muhtarlıklarca “Çil keklik doğaya salınması” projesinin gerçekleştirildiğine değinerek şunları söyledi: “Katkıda bulunan tüm kurum ve yöneticilerine avcılık camiası adına teşekkür ediyoruz. Avcı ve yerel halkımız bu konuda yeterli destek ve sağduyuyu göstermektedir. Daha da sahip çıkacağımıza inanıyorum. İleriki dönemlerde de pilot bölgelerin dışında yerler belirlenip bu projeler artırılacaktır. Bunun sözlerini şimdiden aldık.”

TÜM AVCILARA BÖLGE HARİTALARI VERİLMEKTEDİR

Kendilerine ulaşan şikayetlerin içinde avcılıkta yer seçimi ya da bazı canlıların telef olması hususunda yorumlar aldıklarını söyleyen Mermi, “Ancak avcı gözü haricinde tarımsal mücadele canlıların yaşam alanı su kaynakları denetimde ulaşılabilirlik gibi etmenlerde hesaplanmaktadır. Mutlaka ki bazı doğal zayiatlar olacaktır. Önemli olan insan eli ile olan zararların önüne geçmek. Ancak bölgemizde de bu sorun avcı ve yerel halkımızdan yana kaynaklanmamaktadır. Gelen yabancı avcı ve konaklamacılar da bu bölgelerde uyarılacaktır. Altını çizmek gerekir ki söz konusu bu bölgelerde av tamamen yasaktır. Tüm avcılara, derneklerce bölge haritaları verilmektedir. Yasak alanlar açıkça belirlenmiştir. Dedelerimizin anlattığı avcılıkları sürdürülebilir kılıp sportif yönünden keyif alabilmemiz için bölgemize sahip çıkalım.” şeklinde açıklamasını tamamladı.