Keşan Atıcılık ve Avcılık İhtisas Spor Kulübü Başkanı Uğur Onan, dün yaptığı açıklamada, 2013-2014 Av Sezonu’nun yarın başlayacağını belirtti.

AVLANMA SÜRELERİ AVLANMA BÖLGELERİNE GÖRE BELİRLENDİ

Onan, bölgenin yasal avcılarının sezonun açılmasını sabırsızlıkla beklediklerini dile getirerek, “Bu yıl açılış avları bıldırcın, üveyik ve yaban domuzudur. Bıldırcın 10, üveyik 8, yaban domuzu 2 adet günlük limitle avlanılabilecek. 2013-2014 av döneminde avına izin verilen diğer av hayvanlarının avlanma süreleri, avlanma bölgelerine göre olup, bu süreler içinde Bıldırcın ve üveyik avlarına Salı, Çarşamba, Cumartesi, Pazar günleri haftada 4 gün olarak izin verilmiştir. Diğer avlar için ise haftada 3 gün olarak Çarşamba, Cumartesi ve Pazar günleri izin verilmiştir. Ayrıca 2 Kasım 2013 tarihinde yaban tavşanı avı başlayacak ve 6 Ocak 2014 tarihinde son bulacak.” dedi.

AVLANMA PULLARI DERNEKTE

Avcıların, 2013-2014 Avlanma Pulları’nı dernekten temin etmeye devam ettiklerini belirten Uğur Onan,  av pulları ücretleriyle ilgili de bilgi vererek, sözlerini şöyle tamamladı: 2013-2014 dönemi avlanma pulu ücretleri Türkiye geneli için 110 TL, il geneli için ise 50 TL olarak belirlenmiştir. Avlanma pulu almak isteyen avcılarımız, 20 Eylül 2013 Cuma günü mesai bitimine kadar derneğimize başvurabilir. Yeni sezonun genelde tüm Türkiye avcılarına, özellikle Keşan ve bölge avcılarına hayırlı uğurlu olmasını diler, Allah’tan kazasız bir sezon geçirmelerini temenni ederim.” dedi.