Balıkçı tekneleri, bu gece yarısı Saros Körfezi’ne açılacak. Balıkçılar ağların bol balıkla dolmasını bekliyor.
Bilindiği gibi, 15 Nisan 2013 tarihinden sonra tutulan balık miktarının azalması ve yaz mevsiminin başlamasıyla birkaç çeşide düşmesi sebebiyle zor günler geçiren balıkçı esnafı, son Ramazan Bayramı tatili süresinde ise adeta dibe vurmuştu. Çiftlik çipura ve levreği ile az miktarda iri sardalye satarak geçimlerini sağlamaya çalışan Keşan Balık Pazarı esnafı yarın başlayacak yeni sezonda satışların artmasını umut ediyor. Amaçlarının Keşanlılara bol ve ucuz balık yetiştirmek olduğunun altını çizen balıkçılar, haftada en az 2 kez balık yenmesinin insan sağlığı açısından yararlı olduğunu söylüyor.