HABER MERKEZİ

Davalı avukatı Hüseyin Macit, Türkiye-Yunanistan Uluslararası Doğalgaz Boru Hattı'ndan yüksek basınçlı alınan gazın basıncının Turpçular Köyü'nde yerleşim alanına 200 metre mesafedeki tesiste düşürülerek İpsala, Enez, Uzunköprü, Meriç ilçelerine dağıtılmasının planlandığını ifade ederek, "Gaz patlayıcı bir madde . Bu borularda 70 bar basınç var. Patladığı zaman 5 kilometre çapında büyük hasara yol açacağını öğrendim. Uluslararası hattan gelen yüksek basınç, köye 200 metre mesafedeki tesiste düşürülecek. Ondan sonra daha az basınçla diğer şehirlere verilecek. Ama bu tesis bana göre köy meskun mahalli için saatli bomba niteliğinde. Ayrıca tesise 50 metre mesafede 1960'lı yıllardan kalma ve sürekli arıza çıkartan bir elektrik hattı mevcut. Biz bu tesisin tehlike yaratacağı gerekçesiyle Edirne İdare Mahkemesi'ne dava açtık." dedi.

Günümüzde kamu yararından çok, şirket yararının ön planda tutulduğunu öne süren Macit, şunları söyledi: "Gerçekler bana göre ciddiye alınmıyor. Davayı geçen Mayıs ayında açtık. Dava açıldığında tesisin temeli atılıyordu. Sonrasında iş hızlandı ve şu an tesis bitme aşamasına geldi. Gaz vermek için bana ait araziden de boru geçirmeleri için babamın komşu parseline ilişkin de dava açtım. Bana ait araziden de hat geçirmek zorundalar. Uluslararası boru hattından bu tesise bağlantı yapmaları gerekiyor. Ben kabul etmeyince, bununla ilgili de bana kamulaştırma davası açtılar. Ama daha bu tesise ilişkin dava sonuçlanmadı."

VANA BIRAKILMAMIŞ

Hüseyin Macit, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman'ın, belediyenin resmi internet sitesinde 'yaptıklarımız' bölümünde 'İpsala'ya doğalgaz vanası bıraktırdık' şeklinde bir açıklamaya yer verdiğini dile getirerek, "Madem ki bir vana bırakılmış neden Turpçular Köyü'nde vana için bir tesis yapılmaya çalışılıyor? Böyle bir vana yok aslında. O vana şu an Turpçular Köyü'ne yapılıyor. Edirne Valiliği Toprak Koruma Kurulu, keşif yapmadan, yeri görmeden 'kamu yararı kararı almak' şartıyla izin veriyor. Ondan sonra da bu faaliyet başlıyor. Eğer ki Edirne İdare Mahkemesi bilirkişi incelemesi sonrası bu tesisi iptal ederse masraf yine milletin cebinden ödenecek. Bir kurul yanlış bir karar veriyor, bunun tazminatını millet ödüyor. Bu tesis yıkılsa, tazminatını millet ödeyecek. Bu kadar kolay olmamalı. Bir şey yargı konusunda olduğu zaman durmalı." diye konuştu.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ