Edirne Barosu Keşan Temsilciliği üyesi avukatlar dün Cumhuriyet Bayramı’nın 92. Yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Saat 13.30’da Atatürk Anıtı önüne gelen avukatlar adına çelek,  Edirne Barosu Keşan Temsilciliği Başkanı Osman Barbaros Akgül tarafından sunuldu.

Daha sonra basına bir açıklama yapan Akgül şöyle konuştu

CUMHURİYET, TÜRK MİLLETİNE VERİLMİŞ EN BÜYÜK MİRAS VE VAZGEÇİLMEZ BİR DEĞERDİR

“Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92. Yıl dönümünde Keşan avukatları olarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun en önemli eseri olan Cumhuriyetimize sahip çıktığımızı göstermek amacıyla burada bulunuyoruz. Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktıktan sonra başlatmış olduğu Kurtuluş Savaşımızın zaferle sonuçlanmasının ardından, 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. İşte bu değer, bizleri milli bir devletin özgürce düşünebilen, eşit hakları olan birer ferdi, devletin tek ve gerçek sahibi haline getirmiştir.

CUMHURİYET, TARİHİMİZİN EN BÜYÜK VE KAPSAMLI ÇAĞDAŞLAŞMA HAMLESİDİR

Devlet yönetme işini kişilerin, ailelerin, bir zümrenin ya da belli sınıfların eline bırakmayan Cumhuriyet sistemi, 1923’ten beri ülkemize büyük katkılar sağlamış, Türk toplumunu millet olma bilincine ulaştırmış, bireyi de vatandaş konumuna yükseltmiştir. Tarihimizin en büyük ve kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlar ile Türk insanının ufkunu genişletmiş; ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantımız görülmemiş bir dinamizm kazanmıştır.

HUKUK’UN SAVUNUCUSU OLACAĞIZ

Bugün bizler de Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı kalacağımızı, sosyal ve meslek hayatımızda bu ilkelerden vazgeçmeyeceğimizi, mesleğimizin, Cumhuriyetin vazgeçilmez unsurlarından olan “Hukuk Devleti” ilkesini sağlamayı esas aldığını ve sonuna kadar Hukuk’un savunucusu olacağımızı bir kez daha tüm kamuoyuna duyururuz.  Bu duygu ve düşünceler ışığında herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlar, Cumhuriyetimizin kurucusu olan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, canlarını bu uğurda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.”