Putin göreve başlamış. Devlet kadroları çok şişkinmiş. Stalin’e danışmış. 

Nasıl bu işin içinden çıkayım? 

-Önce işe yaramayanları kurşuna diz. Ardından Kremlin sarayını maviye boyat.

Neden mavi? 

-Herkes bunu merak edecek. Mavi tartışması başlayacak.

Sonuç demiş Putin?

-kurşuna dizilenleri kimse merak etmeyecek. 

Bugünün Türkiye’si yokluk yoksulluk almış başını gidiyor. Cepler boşalmış. Ceplerdeki paranın erimesi, alım gücünün düşmesi yaşanıyor. Ekonomi uçacak dediler yere çakıldı. İşsizlik her geçen gün artıyor. Kapanan işyerleri. İşten çıkarmalar. Ücret adaletsizliği ve yetmezlikleri. Emek cephesi ve emekliler için yaşam çekilmez oldu. Geçim sıkıntısının yanında işini kaybetme kaygısı esir aldı toplumu. İşçilere Ecevit’in tanıdığı hakları ala ala bitirmek isteyen bir iktidar var. Maden işçisi ne demişti?

“Ecevit’in verdiği hakları ala ala bitiremediniz.” 

EYT’liler işsizlik fonu açmazları yaşanırken şimdide kıdem tazminatları ile oynama hazırlıkları. 

Her gün yeni zamlara uyanmak. Temel besin maddelerindeki önlenemez fiyat artışı. Çarşı Pazar yangın yeri. Zamlar tam gaz. Pembe tablo çizenler. Ortalığı güllük gülistanlık gösterenler. İnsanların tükenmekte olan umutları. İşsizlik, yokluk, yoksulluğun kader olarak değerlendirilmesi. Yani bir tarafta mutsuz çoğunluk, öte tarafta mutlu azınlık. 

Çözüm noktasında olanlarla halkın gündemi örtüşmüyor. Siyasal iktidar yani cumhur ittifakının gündeminde Ayasofya var. Halkın gündemi yokluk, yoksulluk, zamlar, işsizlik, enflasyon. 

Ayasofya’nın ibadete açılmasının bu ortamda gündeme taşınmasının amacı gündem değiştirmektedir. Dünya kültür mirası Ayasofya ile sorun yok. İktidar istediği yönde tasarruf kullanabilir. İbadete açar, müze olarak devam der. Bugünkü uygulama devam eder. Çan sesi ezan sesi tartışmasına çekilmek istenen açıklamalar.

Ki bu açıklamaları yapanların

Yokluk

Yoksulluk

Enflasyon

 İşsizlik

Zamlar

İşçi haklarının daraltılması konularını gündemlerine aldıklarını gördünüz mü? Cumhur ittifakının yaptığı klasik muhafazakar siyasal çizgilerin geleneksel uygulamalarıdır. Sıkıştın mı gündemi değiştir. Ağırlıklı olarak üst yapı kurumlarıyla ilgili. Maviyi merak edenler nasıl kurşuna dizilenleri unutmuştu.