SONGÜL KONAR

Saat 10.30 sıralarında başlayan çelenk koyma törenine; Keşan Zihinsel Engelliler Derneği, Keşan Engellileri Koruma Derneği ve Keşan Engelliler Derneği yöneticileri, üyeleri ile bazı belediye başkan aday adayları katıldı.

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra dernek üyeleri tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.

Çelenk konulduktan söz alan Keşan Engellileri Koruma Derneği Genel Sekreteri Sedat Aydemir, şunları söyledi: “Engelliler olarak, üzgünüz. Engelliler gününde ne Keşan Belediyesi ne de Keşan Kaymakamlığı organizasyonu var! Bu utanılacak bir durumdur. Keşan’daki mülki amirlerin bugün engellilerin yanında olması gerekirdi. Günü kurtarmak için yapılmış bir etkinliği bizler kabul etmiyoruz. Daha öncesinde burada, mikrofonlar hazırlanır ve mülki amirler günün anlam ve önemini belirtirdi. Ama bugün böyle bir şey olmadı. Günü kurtarmaya yönelik bir durum oldu. Engelliler olarak, bizler toplumda zaten ötekileştirilmiş durumdayız. Mülki amirler de bizlere, ‘ne haliniz varsa, görün mü?’ diyorlar. Kendileri olmasa dahi vekil atayabilirlerdi. Bu özel günde bizleri yalnız bıraktılar.”