SONGÜL KONAR

 “ENGELLİLER BU GÜNLERİN DIŞINDA HATIRLANMIYOR”

Engellilerin yılda 2 defa hatırlandığının altını çizerek, sözlerine başlayan Aydemir, şunları söyledi: “Bizler, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda ve 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde hatırlanıyoruz. Engelliler bu günlerin dışında hatırlanmıyor. Engelliler yılda 2 defa değil; yılın 365 günü hatırlanmalı. Engelliler ötekileştirilmemeli. Engelliler, günlerini coşkulu şekilde kutlaması için ailesine bağımlı olmaktan kurtulması gerekiyor. Ailesine bağımlı olan birinin engelli kutlamalarında göstereceği sevinçle, ekonomik özgürlüğü olan insanların göstereceği sevinç farklı olacaktır. Bizlerin bir tarafı eksik.”

“KUTLAMALAR YAPILDIKTAN SONRA ENGELLİLER, YİNE SORUNLARIYLA BAŞ BAŞA KALIYOR”

Engellilerin gelecek kaygısının olduğunu belirten Sedat Aydemir, “Bizlerin geleceğinin ne olacağı belli değil. Engelliler olarak, sokakta mı yatacağız yoksa birileri bize sahip mi çıkacak, bunları bilmiyoruz. Belirsizlik hakim. Dolayısıyla, engelliler olarak, buruk bir kutlama yapıyoruz. Kutlamalar yapıldıktan sonra engelliler olarak, yine sorunlarımızla baş başa kalıyoruz. Engelliler olarak, bize acıyarak bakılmasını istemiyoruz.” dedi.

“İSTİHDAM SORUNUMUZUN ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYORUZ”

Aydemir sözlerine şöyle devam etti: “Bazı yetkililer, engelliler haftasında ‘yanınızdayız’ şeklinde söylemlerde bulunuyorlar ama sorunlar konusunda yanlarına gidildiğinde, hiçbir katkılarını göremiyoruz. Yetkililer, engelliler için istihdam yaratmadığı gibi 100-200 TL yardım yaparak, gönüllerini almaya çalışıyor. Engelliler olarak, bizler istihdam sorunumuzun çözülmesini istiyoruz. Biz, istihdam sorununu yıllardan bu yana dile getiriyoruz ama halen çözüm üretilmediğini görüyoruz. KPSS’nin engelliler için uygulanmamasını istiyoruz. Direk olarak işe alınmalılar. Engellilere sahip çıkılması lazım. Ayrıca, Keşan gibi bir ilçede engellilerin gidebileceği bir sinema yok. Bu kaygı verici bir durumdur.”

“YİNE HÜZÜN HAKİM OLACAK”

Keşan’da engellilerin rahatça ulaşımını sağlayabileceği bir ortamın olmadığını belirten Sedat Aydemir, sözlerini şöyle tamamladı: “Engelliler olarak, kaldırımlarımızı kullanabilmemiz mümkün değil. Ulaşım anlamında yine sıkıntılarımız devam ediyor. Engellilerde bu yıl yine hüzün hakim olacak.”