GİZEM GÖRÜR

Keşan’da uzun zamandır dile getirilen bazı projelerin hayata geçirilemediğinin altını çizerek sözlerine başlayan Aydemir, şunları söyledi: “Yaşanan siyasi çekişmeler ve sürekli birbirlerine topu attıklarını görmekteyiz. Bu durum da ilçenin gelişmesine engel olmaktadır. Sivil toplum örgütlerinin beklentileri çok fazla değil. Kentin daha yaşanabilir, daha verimli ve daha düzgün biçimde işlerliğini sağlama noktasında bir şeylerin yapılması lazım.”

KENT KONSEYİ’NE YAPTIĞIMIZ HİÇBİR TALEP HAYATA GEÇMEDİ

Keşan Kent Konseyi’nin çok güzel çalışmalar yaptığını ancak, bunun sadece söylem temelinde kaldığını ve yaşama geçmediğini ifade eden Sedat Aydemir, “Kent Konseyi Engelliler Meclisi olarak, dosyalar hazırlayıp teslim ettik. Dosyalarda, kentin kaldırımlarının iyileştirilmesi, toplu taşıma, engelli rampaları, huzurevi ve rehabilitasyon merkezi gibi bir çok konu yer alıyordu. Bunları yerel yönetimin önüne koyduk. Ancak bugüne kadar hiçbir proje hayata geçmedi. Bundan sonra da geçip geçmeyeceği meçhuldür. Ayrıca Kent Konseyi’ne yaptığımız hiçbir talep hayata geçmedi ve hep masa üstünde kaldı. Biz yerel ve genel iktidardan da umudumuzu kestik. Engelliler siyasi bir malzeme değildir. Sadece engellilerin şartlarının iyileştirilmesini istiyoruz. Başka bir şey istemiyoruz.” dedi.

BU İŞ YILAN HİKAYESİNE DÖNMÜŞ DURUMDA

Aydemir sözlerine şöyle devam etti: “Bugün bir sivil toplum örgütü olarak devletten hiçbir gelirimiz yok. Dernek olarak, yoklukla mücadele ediyoruz. Üyelerimizin bazılarının gelirleri yok, bazılarının da ancak geçinecek kadar bir geliri olduğu için herhangi bir aidat toplama durumumuz da olmuyor. Zor şartlarda ayakta durmaya çalışıyoruz. Ayrıca engelliler olarak, toplu taşıma araçlarından yararlanma durumumuz halen yok. Bu iş yılan hikayesine dönmüş durumda.”

HUZUR EVİ VE REHABİLİTASYON MERKEZİNİN ÖNCE HAYATA GEÇMESİNİ BEKLİYORUZ

Engellilerin talepleri hakkında da değerlendirmelerde bulunan Sedat Aydemir, sözlerini şöyle tamamladı: “Engelliler olarak şehir içerisinde kaldırımlarda rahatça yürümek istiyoruz. Kaldırımlara çıkmakta ve inmekte sıkıntılar yaşıyoruz. Keşan’da yeni yapılan pazaryerindeki rampalar engellilerin girişi için uygun hale getirilmeli. Biz, başkanımızı ve kaymakamımızı seviyoruz ancak engelliler için bir şeyler yapmalarını istiyoruz. Bunun yanı sıra huzurevi ve rehabilitasyon merkezinin de biran önce faaliyete geçmesini bekliyoruz.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ