HABER MERKEZİ

Türkiye’nin erken seçim sürecine girdiğini hatırlatan Aydemir, şunları söyledi: “Türkiye yine bir seçime gidiyor ancak engelliler açısından değişen bir durum yok. Engellilerin sınavlara alınırken dahi farklı olumsuzlukların yaşandığını düşünüyoruz. Birçok insanımız halen işsiz durumda. En azından bu seçimlerde milletvekili aday adaylarının sesimizi ve taleplerimizi duymalarını temenni ediyorum. Bizlerde bunu sandığa yansıtırız. En temel sorunlarımızdan biri ekonomik özgürlüğümüzün olmamasıdır. Bu konuda çok büyük sıkıntı yaşanıyor.”

ENGELLİLER YAŞAMLARINI SÜRDÜREMEMEKTEDİRLER

Sedat Aydemir sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçmiş yıllarda bazı siyasi partiler tarafından seçimlerde sandıklar engellilerin ayağına gideceği ifade edilmişti. Ancak böyle bir durum olmamıştı. İnşallah bu seçimlerde sandıklar engellilerin ayağına gelir. Böyle bir durum olmasa dahi engellilerin zemin katlarda oy kullanması sağlanmalıdır. Ayrıca engellilerin istihdamına çözüm üretilmesini istiyoruz. Engellilerin topluma kazandırılmalarını talep ediyorum. Sağlıkta yaşadığımız sorunlara çare üretilmeli. Çünkü halen engelli raporlarına ücret alınıyor. Engelliler yaşamlarını sürdürememektedirler.”

KALDIRIMLARIN ENGELLİLERE GÖRE DÜZENLENMESİ ÖNCELİKLERİMİZ ARASINDADIR

Aydemir sözlerini şöyle tamamladı: “Keşan’da en büyük sorunlardan bir tanesi de yılan hikayesine dönen Engelli Rehabilitasyon Merkezi ve yaşlılar için huzurevidir. Bunların bir an önce gerçekleştirilmesini istiyoruz. Ayrıca ilçedeki kaldırımların engellilere göre düzenlenmesi önceliklerimiz arasındadır.”