BÜLENT SAYLAM

Cihaza bağımlı yaşayan kalp, akciğer, böbrek, diyaliz ve diğer tüm makineye bağlı hastaların elektrik faturalarını devlet ödeyecek. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Keşan Engellileri Koruma Derneği Genel Sekreteri Sedat Aydemir, şunları söyledi: “Solunum yetmezliği nedeniyle cihaza bağlı yaşayan engellilere yeni yasa ile elektrik borcuna istinaden 200 TL bir katkı sunulacak. Bu uygulama Ocak ayından sonra başlayacak. Bunun dışında da 1 kereliğine mahsusu elektrik kesilmelerine karşı güç kaynağı verilecek. Yine cihaza bağlı olduğu tarihten itibaren birikmiş olan elektrik faturası borçları da bir seferliğine ödenecek.”

“YARDIMA MUHTAÇ ÇOCUKLARIN KIRTASİYE MALZEMELERİNİ ALABİLMEK İÇİN BİR KAMPANYA BAŞLATTIK”

Ekonomik krizin engelli vatandaşları da olumsuz etkilediğini belirten Aydemir, “Başka yasalarda var ama şu an beklemede. Kriz, bütün ülkeyi olduğu gibi engellileri de olumsuz etkiledi. Çok zor durumda olan insanlar var. Bu konuda yardım anlamında bir şeyler yapmayı düşünüyoruz. Yaşamlarını idame ettiremez hale geldiler. Dernek olarak çareler arıyoruz. 

Yardıma muhtaç çocukların alamadıkları kırtasiye malzemelerini alabilmek için bir kampanya başlattık. Gönüllü esnaf arkadaşlarımıza giderek, kırtasiye malzemelerinin çocuklarımıza ulaştırılmasını sağlıyoruz.” şeklinde konuştu.