GİZEM GÖRÜR

Aynı zamanda Aydın İstek, yeni imar planları ile birlikte Keşan’ın daha iyi tanıtılması gerektiğini ve Keşan’ın önünün açık olduğunu ifade etti.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN KEŞAN MEMNUN KALACAKTIR

Kentsel dönüşümün, doğal afetlere karşı büyük bir önlem ve tedbir olduğunu belirten İstek, şunları söyledi: “Kentsel dönüşüm, Keşan Belediyesi’nin imar planları ile birlikte geliştirmiş olduğu bir çalışma ve bence çok doğru ve yerinde olan bir planlamadır. Kentsel dönüşüm, riskli sayılacak binaların yeniden yapılandırılmasını içerir. Depremde risk faktörü oluşturabilecek noktaların tespit edilmesi önemli bir karardır. Riskli yapılar tespit ediliyor, sorunlu yapılar daha yaşanılabilir ve sağlıklı hale getiriliyor. Kentsel dönüşümün Keşan’a olan faydaları ortaya çıktığında herkes memnun kalacaktır.”

UMARIZ BU ÇALIŞMA HAYATA GEÇEBİLİR

Hükümetin depreme yönelik yeni tedbirler kapsamında, kendi binasını yapmak isteyen vatandaşa destek vereceği ile ilgili görüşülen bir yasa tasarısı olduğunu hatırlatarak devam eden İstek, “40 bin metrekare bir anda kentsel dönüşüme giremeyebiliyor. Ada parsel bazında kentsel dönüşüm çok daha fayda sağlayacaktır. Daha önceki dönemde Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki’nin bir açıklaması olmuştu. Depreme yönelik yeni tedbirler kapsamında yeni kentsel dönüşüm yasası çıkacağını söylemişti. Bununla birlikte kendi binasını yapmak isteyen kişilere sıfır faizli kredi verileceğini söylemişti. Bu çok güzel bir devlet desteğidir ve laf olsun diye yapılmış bir çalışma değildir. Umarız bu çalışma hayata geçebilir. Hükümetin almış olduğu bu karar çok önemli bir karardır.” şeklinde konuştu.

HİÇ İTİRAZ OLMAMASI MÜMKÜN DEĞİL

Aydın İstek, Keşan’da kabul edilen yeni imar planları için de görüşlerini şu şekilde ifade etti: “Keşan’daki yeni imar planlarının çok başarılı gerçekleştirildiğini düşünüyorum. Bu planlar uzun süre bekletildi. Uzun süre beklendi fakat son derece başarılı gerçekleştirildi. Tabi ki de belli itirazlar olacaktır. Herkesin aynı anda memnun edilmesinin imkanı yoktur. Kişiye özel plan diye bir şey yoktur. Gereği ne ise o yapılmıştır. Benim kendime ait bir yerimde de kat anlamında küçülmeye gidildi. Ben artış bekliyordum fakat azalma ile karşılaştım. Tabi ki bu olacak. Biz genel olarak yapılacak şeylere bakmalıyız. Keşan’da yapılan bu imar planı değişikliği Keşan’ın en az 30 yıl önünü açtı. Yeni çevre yollarının yapılması, genişlemesi, yeşil alanların artması, insanların daha sosyal yaşayabileceği alanların ortaya çıkmasını sağladı. İtirazlar olacak, doğaldır. Bugün Keşan’da 60-65 bin kişi yaşıyor. İtiraz olmaması mümkün değil ama memnun olmayan kesim ancak %1’dir. Normaldir.”

KEŞAN KÜÇÜLMEYECEK, KEŞAN BÜYÜYECEK

İstek, Keşan’ın artık daha sosyal projelere ihtiyacı olduğunu, sosyal anlamda gelişmesi gerektiğini de ifadelerine ekleyerek, şunları söyledi: “Keşan’ın çevre yolları güzel bir hal aldı. Oralardaki işletmelerin servis yolları belki biraz dar kalmış olabilir. O servis yollarının biraz daha genişletilmesi de sağlanırsa bence çok daha iyi olabilir. Oradaki işletmeler de daha rahatlar. Genel olarak imar değişikliği Keşan’a çok faydalı oldu. Bu kadar bekleyen yatırımcı, işletmeci artık harekete geçecektir. Keşan’da uzun süredir sessizlik vardı. Artık hareketlenme gelecektir. Keşan’da artık işyeri, dükkan, işletme sayısı ciddi bir boyuta ulaştı. Artık çok fazla istenmiyor. Demek ki ihtiyaç yok. Artık işyeri projeleri yerine sosyal konut projelerine ihtiyaç var. Keşan’da artık sosyal projelere ihtiyaç var. Keşan’da içinde havuz olan konutlara ihtiyaç var. Büyük sitelere ihtiyaç var. Böylelikle yaşadığımız kent biraz daha güzelleşmiş olur. Şu unutulmamalıdır. Gümrük kapısı ve Saros Körfezi burada olduğu sürece Keşan gelişmek zorundadır. Gelişecektir. Keşan küçülmeyecek. Keşan büyüyecek. Otellere ihtiyaç var. Daha büyük projelere ihtiyaç var.”

KEŞAN’A TURİST GELMESİ İÇİN BİR MÜCADELE VERİLMİYOR GİBİ

Aydın İstek, açıklamasını şöyle tamamladı:  “Dikkatimi çeken şeylerden biri de odaların, borsaların ya da sivil toplum örgütlerinin tutumları. Tur firmaları da dahil olmak üzere Keşan’a turist gelmesi için bir mücadele verilmiyor gibi. Bu tamamen benim kişisel fikrimdir. Buradan otobüsler doluyor, Gaziantep gibi yerlere mesela. Bize neden birileri gelmiyor? Biz neden bir yerleri görmeye gidiyoruz? Keşan’da görülecek yer mi yok? Enez Kale’miz var. Hersekzade Ahmet Paşa Cami’miz var. Cennet gibi bir Saros Körfezi’miz var. Biz Keşan’a bir sürü turist toplayabiliriz. Ama biz sürekli tam tersini yapıyoruz. Buradan insanların götürülmesi başarı değil, Keşan’a insan getirmek başarıdır. Bizim Keşan’ı daha iyi duyurmamız lazım. Örneğin Trakya Fest çok güzel bir adım oldu Keşan’ımız için. 30 bin civarı insan Saros Körfez’imize geldi. Denizimizin güzelliğini gördü. Bu tarz etkinliklere ihtiyaç var. Ama şunu net olarak söyleyebilirim ki bu imar planları ile birlikte, Keşan’ımızın önü açık.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ