Aydın İstek ve Harun İstek, Bendis Alışveriş Merkezinin inşaatına bir yıl önce başladıklarını belirterek, “Bir yıl gibi bir sürede inşaatı bitirme aşamasına geldik. Bendis Alışveriş Merkezinin başlamadan önce 2 yıl gibi süren bir fizibilite çalışması vardı. Doğru yeri aradık ve doğru yerin burası olduğu tespit edildi. Bu çalışmaları bölgede, biliyorsunuz Ege ve Trakya bölgesinde açık işletmeler daha fazla gündemde. Açık, kapalı olması yönünde epeyce bir çalışma yaptık. Daha sonra fizibilitelerde açık alışveriş merkezlerinin daha fazla önde olduğu ve bölgenin ihtiyacını buna göre belirlendiği ortaya çıkıyordu. Bizde bunun üzerine açık alışveriş merkezi şeklinde bir konsept hazırladık. Bu çalışmayı inşaat süresi 1 yıl gibi kısa bir sürede tamamladık.” şeklinde konuştu.

BÖLGE HALKIMIZIN BEĞENİSİNE SUNDUK

Bayram üzerini açılışına da geldiklerini belirten Aydın İstek ve Harun İstek, “Bugün gördüğünüz gibi içeride Türk ve Dünya markalarının tamamı yer aldı. Boş dükkânımız kalmadı. Bütün dükkânlar dolduruldu. Sadece mağaza konseptini hazırlayamayan 4 tane dükkânımız eksik kaldı. Onlarda mağaza konseptlerini yetiştiremediler. Bayramdan sonra onlarda faaliyete geçecekler ve eksiksiz bir biçimde devam edeceğiz. Biz bayrama yetiştirme telaşı içerisinde olduğumuz için biliyorsunuz gündemde de İstanbul havalimanında meydana gelen terör saldırısı var. Saldırı olması bizim burada gerçekleştireceğimiz açılış törenini de kısmen etkiledi. Daha sonra ramazan bayramının içerisinde olmamız, bayramın arifesine geldik ve artık 3, 4 gün kaldı bunlarda açılışı yapmamıza biraz daha engel oldu diyebiliriz. Bugün Cuma günü kadir gecesi, İnsanlar ibadet ederken biz burada açılış programlarını davullu, zurnalı, müzikli yapmak istemedik. Hoş olmayacağını düşündük. Dolayısıyla büyük açılışımızı bayramdan sonraya erteledik. Burada duyurmak istediğimiz. Bölge haklına, Trakya halkına yakışır bir proje ortaya çıktı. Çok güzel bir alışveriş merkezi oldu. Bunu bölge halkımızın beğenisine sunduk.” diye konuştu.

CİDDİ BİR KATKI SAĞLAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Bugün kapılarının açıldığını ve mağazalarda alışveriş başladığını kaydeden Aydın İstek ve Harun İstek, “Dükkânlar çalışıyor. Bu süre içerisinde bizde belki gözden kaçırdığımız eksiklerimiz varsa 5, 10 gün içerisinde bunları toparlamamız gerekir. Bize göre eksik kalmadı. Fakat mutlaka yeni açılan bir tesiste ufak tefek aksaklıklar olabilecektir. Bunları da bir hafta içerisinde toparlayıp bayramdan sonra büyük bir açılış yapmak istiyoruz. Sanatçılar ve davetliler eşliğinde çok görkemli, Bendis AVM’ye yakışır bir açılış planlıyoruz. Dolayısıyla mağazalarımızın kapılarını açıktık. Böyle bir çalışmayı bölge halkıyla buluşturduk. Allahın izniyle bundan sonra bölgemize hayırlı olsun. Ciddi bir çalışma oldu. İçeride yaklaşık 50 mağaza var. Mağazaların içerisinde 350-400 personel civarında çalışanımız olacak. İstihdam açısından bölgeye ciddi katkı sağlayacağını düşünüyoruz. En kötü ihtimalle buradaki çalışanların hesabını yapmış olsak. En kötü asgari ücretle çalışmış olsalar 500-600 bin TL gibi Keşan’da yaşayan ailelerin aylık cebine para girecek. Bölgemize ve ailelere ciddi bir katkı sağlayacağını düşünüyorum. Biz böyle bir çalışmayı hızlı bir şekilde bölge halkıyla buluşturabilmek için elimizden geleni yaptık. Bundan sonra halkın takdiridir.”

OLAYLARA SADECE KAZANÇ GÖZÜYLE BAKMADIK

Yapım süreci içerisinde, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Yerel Yöneticiler, Belediye Başkanı, Kaymakamlık, diğer mülki amirler ve basından her zaman ciddi destek aldıklarını söyleyen Aydın İstek ve Harun İstek, “Basın her zaman yanımızda oldu ve sesimizi duyurdu. Kendimizi rahat ifade ettik. Ne yapmak istediğimizi anlattık. Şuanda yapmak istediğimizi ortaya koyduk. İnşallah halkın beğenisini toplar. Burası da biz olmasak bile önümüzdeki yıllarda devam eder. Kalıcı bir proje oldu. Bu saatten sonra Bendis AVM bir marka olarak yoluna devam edecek. Alışveriş merkezimiz sabah 10.00 ile akşam 23.00 arası hizmette olacak. Bu arada mağazalardan, yeme içme alanlarına, fastfoodlardan, giyim, tekstil, ev tekstili ve bunların haricinde çok güzel 800 metre kare büyüklüğünde çocuk oyun alanımız var. Bunun haricinde 6 salon bir sinemamız olacak. Bölgemizin eksiğiydi biliyorsunuz. Olaylara sadece kazanç gözüyle bakmadık. Yatırım gözüyle baktık. Bölgemizin eksiğini toparlamak için çaba sarf ettik. Aksi halde burada zaten sinema salonu yok 2 tane sinema salonu yapalım yeter anlayışı olabilirdi. Ama bunda hiç olmadık. Bir iş içerisine giriyorsak bunun en mükemmelini güzelini yapalım istedik. Keşan ilk alışveriş merkezine kavuştu. İlk alışveriş merkezi Keşan’da faaliyete girdi. Bendis Alışveriş Merkezi İstekler Group Alışveriş Merkezleri A.Ş. adına kurulmuş bir şirkettir. İsteklerde biliyorsunuz 45 yıldır Keşan’da ticari faaliyetini yürüten bir şirkettir. Dolayısıyla bugüne kadar girmiş olduğumuz diğer işletmelerde de çok şükür yüzümüzün akıyla çıktık. Bu projede de böyle olacağını düşünüyoruz. Bendis AVM bu saatten sonra bir marka olarak bilinirliğini her geçen gün artıracaktır.” dedi.