Aydınlanmacı, Yurtsever Trakyalılar, Türkiye’de  sanatçı, akademisyen, yazar, sendikacı ve siyasetçilerin içinde yer aldığı bir grup aydın Türkiye’nin bu politik atmosfere sıkıştırılmasını reddederek İstanbul’da büyük bir miting çağrısı yaptı. 

Çağrı metni şöyle:

GERİCİLİĞE, EMPERYALİZME, DARBECİLERE BOYUN EĞMEYİZ 

Darbe girişimi, NATO'cu, Amerikancı askerlerin işiydi. Emperyalizmin açık ve örtülü işbirlikçileriyle davamız var. Boyun eğmeyiz. 

Darbe girişimi, yıllarca laiklik ilkesinin üzerinde tepinenlerin besleyip desteklediği, tüm gücünü laikliğin tasfiyesine borçlu olan Fetullahçılar tarafından planlandı. Tarikatları ve dinsel örgütleri siyasetin merkezine koyanlarla, dinsel inançlarla siyaset yapanlarla, gericilikle hesabımız var. Boyun eğmeyiz. 

Darbe girişimi, patronlara, en zengin para babalarına hizmet eden, bunun için devlet tarafından himaye edilen uluslararası bir şebeke tarafından tezgahlandı. Sömürü ve yağmanın sürdürücüleriyle mücadelemiz var. Boyun eğmeyiz. 

Darbe girişiminden, emperyalist merkezlerle pazarlık yaparak çıkmaya çalışanların, din devleti hedefinden bir adım geri atmadan “milli mutabakat” çağrılarıyla halkın üzerindeki baskıyı artırmaya kalkanların fırsatçılık yapmalarına izin vermeyiz. Boyun eğmeyiz. 

Bu nedenle halkımızı 4 Eylül'deki BOYUN EĞME mitingine, herhangi bir siyasi parti ya da örgütün bayrak ve pankartları olmaksızın katılmaya davet ediyoruz.

Bizler de bu çağrıya destek veriyoruz.  

 Trakya’yı büyük sermayenin arka bahçesi yapmaya çalışanlara, Ergene nehrinden Trakya’ya kanser saçanlara, İğneada’ya nükleer yapma heveslilerine, gerici panellerle çocuklarımızı zehirlemeye çalışanlara, Trakya insanının ilerici birikimine hakaret edip ‘Kemalist kanton’ diyerek saldırmaya çalışanlara karşı, Memleketimizi, kentlerimizi cemaatlerin kuşatmasına, çocuklarımızı karanlığa, Türkiye'nin geleceğini emperyalistlerin belirlemesine terk etmeyeceğiz. Trakya’nın boyun eğmeyen yurttaşlarını bu mitinge güç vermeye çağırıyoruz.

Beyhan Atasever ( BMİS Trakya bölge başkanı)

Hüseyin Eren ( Tekirdağ Eğitim İş şube başkanı)

Mehmet Alpüren ( Disk eski yöneticisi, TİP milletvekili adayı)

Özden Çınar ( Tüm Bel Sen Babaeski eski ilçe başkanı)

Ayhan Başerdem (Babaeski Disk Genel İş iş yeri temsilcisi)

Oğuz Karadenizli ( Trakya Cam İşçisi)

Cenan Tetik ( CHP İpsala eski belediye başkan adayı)

Zeki  Ertem ( İpsala Eğitim Sen temsilcisi)

Hüseyin Cirit ( TİP İpsala eski İlçe başkanı)

Muammer Alan( İpsala TİP eski ilçe yöneticisi)

Sedat Aydemir ( Keşan eski Tüm Bel Sen yöneticisi, Emek Partisi üyesi)

Can Tutuğ ( Müzisyen)