HABER MERKEZİ

Yürüyüşe Edirne’nin Aynalı Süpürgesi damga vurdu. Edirne İl Örgütü, yürüyüşe başlamadan Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun yolu temsili olarak süpürüldü. CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, “Adalet için adaletsizliği süpürüyoruz. Adalet; özgürlükten ve adaletten yana olan Türk Halkı’nın talebidir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a doğru başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’nün 15’inci günüde Edirne CHP örgütünden geniş katılım sağlandı. Edirne’den yolla çıkan tüm ekipler; Kemal Kılıçdaroğlu ile Düzce’nin Gümüşova İlçesi’nde buluştu. Yürüyüşe CHP Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, Merkez İlçe Başkanı Fevziye Kirezci, Edirne İl Gençlik Kolları  Başkanı Kutay Özköse, Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan; Süloğlu, Uzunköprü, İpsala, Meriç, Keşan, Enez, Havsa ve Edirne Merkez İlçe yönetimi ve üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

CHP Edirne yönetimi temsili olarak Kılıçdaroğlu’nun yolunu Edirne’nin ünlü Aynalı Süpürgesiyle süpürdü. Kılıçdaroğlu’nun önündeki tüm engellerin kaldırılması ve ülkede adalettin bir an önce sağlanması için ‘Adaletsizliği’ süpürdüklerini ifade eden CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, “Adalet Yürüyüşü’nün 15. Gününde Edirne, Genel Başkanını yalnız bırakmadı. Başkanımız Recep Gürkan’la Edirne Milletvekillerimiz Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan’la, il ve ilçe başkanlarımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız ile bugün buradayız. Adalet için yürüyoruz. Kılıçdaroğlu’nun haklı eyleminin nasıl çığ gibi büyüdüğünü; Türk Halkı’nın aslında adalete nasıl da özlem duyduğunu çok yakından tanıklık ettik. Sadece yürüyüşe katılanlar değil; bu emeğimizi görenlerin bizleri alkışlaması; bizlere destek olması; ne kadar da doğru bir yolda olduğumuzu bir kez daha gözler önüne serdi. Bugün biz yaşanan tüm adaletsizliklere karşı yürüyoruz. Bugün biz ülkemizin geleceği için yürüyoruz. Bugün biz çocuklarımız daha adil bir ülkede yaşaması için yürüyoruz. Adaleti sağlayana kadar da mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Edirne’den katılan CHP’liler, ellerindeki aynalı süpürgeler ile sık sık ‘Adalet’ istiyoruz sloganları attı.